onsdag den 22. oktober 2014

Elsebeths skønne sovs


Nu kunne jeg ikke vente mere... jeg havde fået et tip til en sovs, der kunne gå til mange ting og da menuen stod på kogt skinke og blomkål, var jeg overbevidst om, at det var her sovsen skulle stå sin prøve.

"Opskriften stammer fra Gerlev Idrætsskole: Riv gulerødder groft ned i en gryde, tilsæt en klat smør og evt. en spiseskefuld kartoffel/vand. Damp ved svag varme et par minutter, så smørret ikke bruner. Tilsæt groftrevet squash og friskhakket/tørret estragon, vand, bouillon og kog et par minutter - endelig ikke mere, da squash hurtig bliver blød og karakterløs. Tilsæt en (god) skvat piskefløde og hakket persille; jævn sovsen og smag til med salt, peber og evt. mere estragon"

Da der ikke er måleangivelser... gik jeg til til den med krum hals... lidt a'la "Den svenske kok"... og fik sikkert pladret alt for meget vand i (eller hvad fornemmer du Elsebeth?) Vandet jeg brugte, var iøvrigt kogevand fra skinken.

Jeg har aldrig rigtig brudt mig om bæ'næse-sovs... så jeg var en anelse betænkelig, da jeg skulle tilsætte estragongen og var helt sikkert for nærig :-D Det er jeg ikke næste gang... og ja, der bliver helt sikkert en næste gang.

Det er lang tid siden, jeg har fået en så lækker og pikant sovs, der har gået så godt sammen med skinke og blomkål... Så Elsebeth... 1000'ende tak for dit forslag :-D


6 kommentarer:

 1. Nøjjj det lyder godtnok god den her sovs, måske den skal prøves og så er den jo sund - massere af gulerod og squash ;-D

  Hun kommer med nogle gode fif hende Elsebeth :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Låvise... tro mig, det var den godtnok også :-D

   Og ja... hun kan noget hende Elsebeth. Jeg er virkelig glad for, hun gider bruge tid på mig... og min blog.

   - Pia

   Slet
 2. Jeg skal venligst hilse dig fra Jens Peter og sige, at du ikke skal bruge kogevandet fra noget røget til den sovs, kun hønsebouillon, sammen med estragon - det giver den rigtige smag; sovsen skal være tæt af grøntsager, og så SKAL der persille i, Pia! Prøv den lige til laks kogt eller stegt på skindsiden og 1 minut på kødsiden.
  Elsebeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elsebeth

   Ti hi :-D Her sad jeg og var farligt stolt af mig selv... og så fik jeg alligevel lavet den helt forkert. Det er hermed taget til efterretning :-D

   - Pia

   Slet
 3. Begge mine børn er meget dygtige til at lave mad - Jens Peter er den sirlige og meget omhyggelige - derfor vil han gerne have, at du lærer at lave hans yndlingssovs, så den bliver helt rigtig :-)
  Elsebeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elsebeth

   Håber jeg kan gøre Jer begge stolte en dag :-D

   - Pia

   Slet