søndag den 19. oktober 2014

Inspiration: 5 nye med hvidkål



Jeg har allerede en gang lagt inspiration til hvidkål ind på bloggen, men listen er længere, så nu får I lidt mere til, hvordan man får gjort kål på kål :-D

På 1. pladsen - Lækkert kål-fad


Hvidkål
Gulerødder
Rødløg
Snack peber

1 spsk. glohed olie
1 spsk. sød chilisauce
1 spsk. fiskesauce
2 spsk. soja

Lynsteg grønsagerne i olien... uden de tager farve, de skal stadig have "bid"
Tilsæt de øvrige ingredienser og rør godt rundt
Vupti... lækkert kål-fad der skal serveres med en håndfuld beer nuts... eller peanuts på toppen. Tro mig, når jeg siger... at overdrivelse ikke fremmer forståelsen i dette tilfælde :-/
Server til fisk eller kylling... kål-fadet smager også godt dagen efter koldt :-D

På 2. pladsen - Coleslaw


Til 2 personer:
2 dl snittet hvidkål
2 dl revne gulerødder
1½ dl mayonnaise
1-2 spsk. eddike
1-2 spsk. sukker
1 knivspids salt

Mayonnaise, eddike, sukker og salt piskes godt sammen. Og smages til.
Gulerødder og hvidkål vendes med dressingen.
Lad trække minimum 30 minutter.

På 3. pladsen - Hvidkåls rouletter 



Pil de yderste grimme blade af hvidkålen
Læg hele hovedet i en gryde med letsaltet kogende vand… og tag det op efter 5 minutter.
Rul bladene af og kog dem til de er helt bløde.
I mellemtiden laves røres en god frikadelle-fars.
Når kålbladene er møre og let afkølede... lægges farsen på bladene, rulles og bindes med snor
Kog dem i 20 minutter.
Steg rouletterne i margarine, til de er gyldenbrune.
Kog panden af med kålvandet og tilsæt maizena rørt ud i mælk.
Smag til med salt og peber… og juster farven med kulør.
Server rouletterne med kogte kartofler, den brune sovs og rødbeder.

På 4. pladsen - "Hvidkåls-rouletter uden rouletter"

Denne opskrift har jeg endnu ikke selv afprøvet, men når en af Jer søde læsere kommer med gode forslag, fortjener de, at komme frem i lyset :-D

"Når snittet hvidkål med vand og salt er kommet i kog, laver jeg et hulning i midten og lægger frikadellefars ned i. Når det er færdigt, hældes væden over i en gryde - jævnes og smages til med revet muskat, salt og måske lidt bouillon og en klat smør"

På 5. pladsen - Farmors kål-gratin


Rør en god fars.
Kog et hvidkålshoved mørt i saltvand ca. 20 minutter,
Læg et lag kål i et gratinfad, derefter et lag fars og til sidst kål.
Herover drysses 3 spsk. rasp og 40g margarine fordelt i små klumper.
Gratinfadet sættes i ovnen og bages en god halv time.
Hertil serveres smeltet smør.
I stedet for hvidkål kan bruges andre grønsager f.eks. gulerødder, porrer eller blomkål, men da skal det øverste bestå af fars.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar