lørdag den 2. april 2016

Ærteskud - dyrk dem selv (sidste update)


Har du smagt ærteskud?? Hvis ikke... er det på tide. Selvfølgelig kan de købes... men det er der hverken sport eller økonomi i. En lille potte koster omkring en 20'er... og et brev ærter til såning omkring 4,-.

Det skal lige siges, at slikærter formentlig kan bruges... men de er betydelig langsommere i vækst, end alm. ærter. (Husk latyrus er giftige)

Mine ærter lagde jeg i vand i et døgns tid, hvorefter de røg på en tot vat... øko naturligvis... og nu bliver de passet kærligt med forstøvet vand.


3 dage senere:
Ærteskuddene gror lystigt (bortset fra slikærterne). Som man allerede kan fornemme på øverste billede, havde jeg lagt ærtene alt for tæt. De flytter på sig, når de begynder at spire... men det ved jeg så, til næste gang. Smagen?? Ohhh my God :-D De slår nyhøstede ærter med flere længder. Håber de når, at få de karakteristiske fangarme... inden B eller Gizmo har forkølet sig på dem.


8 dage senere:
Nu er det virkeligt synligt, at jeg havde lagt ærterne for tæt... og alt for mange i samme tallerken. Smagen er nu let bitter... så det er på tide, de skal høstes, inden de bliver uspiselige. Jeg tænker... næste omgang skal afprøves i jord, for der kan seriøst ikke være meget næring i vat. Jeg må igang med saksen :-D


7 kommentarer:

 1. ser spændende ud :-)

  God påske <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have Louise

   Håber også, du får en rigtig god påske :-D

   Slet
 2. Skide god ide - men er det bare et brev ærter som bliver til ærter med bælg hvis du putter dem i haven???

  SvarSlet
  Svar
  1. *Smiler* lige netop. Vi kan desværre bare ikke have ærter i kolonihaven. Harene spiser dem, så snart de kommer op af jorden... og det forstår man jo så ganske udmærket :-D

   Slet
  2. De der dumme "Stamper" :-D (som jo er mit mellemnavn :-P

   Ja de smager så dejligt - jeg vil prøve at se om jeg kan finde nogle ærtefrø næste gang jeg er i en butik

   Slet
  3. Nu tænker jeg "Stampe" og "bambi"... den ultimative bedste tegnefilm. Nu vil jeg ialtfald tænke på dig hver jul :-D

   Mine er ikke groet nok til en ret endnu... om de når det, er en anden sag, for allerede nu, er de micro spire så skønne. Mums!!

   Slet
  4. :-D

   Hvor ser de lækre ud, mums

   Slet