fredag den 8. november 2013

Ny blog i cyberspace


Vinderen er fundet!!!!!!! Desværre kom den første vinder ikke på banen, så jeg har fundet en ny vinder (Hanne), som har fået direkte besked på mail. 

Til alle der har deltaget. Jeg er positivt overrasket over, den opmærksomhed min nye blog allerede har fået og håber, jeg fremover kan leve op til Jeres forventninger.
Tak fordi I gad deltage.

Velkommen til min nye blog: "Udelukkende rester" 

En blog hvor jeg vil dele ud af tips og ideer om, hvordan jeg bruger mine mad-rester... istedet for at smide penge direkte i affaldsskakten. I min verden er ingen rest for lille eller ubrugelig, men rigtig mange er bare alt for dårlige til at se lyset. Her er virkelig penge at spare!!

Hvorfor denne give-away?? Som alle andre bloggere, vil jeg selvfølgelig også gerne have en hær af faste læsere. Det giver mere blod på tanden  forståeligvis... og give-aways tiltrækker, sådan er det :-D

Gavekortet du kan vinde er til en dansk dagligvarebutik... og betalt ud af egne penge, så derfor vil jeg ikke reklamere med, hvilken butik det er til.

Betingelser for deltagelse.

Du skal følge bloggen via Bloglovin' og/eller GFC, som du finder øverst til højre på bloggen.

Du skal smide en kommentar med dit bedste Stop Spild Af Mad tips. (Dem vil jeg så til gengæld godt reklamere med... hun gør det det sgu' godt hende Selina + hendes flok af støtter)

Du skal selv tjekke, om du er den heldige vinder onsdag d. 1 januar 2014... Lang tid?? Ja... men som sagt, jeg har selv betalt gavekortet, desuden har du så lidt at gøre godt med i starten af det nye år. (Melder du ikke tilbage, trækkes en ny vinder en uge senere!!)


Glæder mig til at hilse på Jer og læse alle Jeres gode ideer.


  

22 kommentarer:

  1. Jamen jeg er glad for kødsovs-rådet, men det lever vi nu i forvejen efter :) Mit bedste råd til at undgå madspild er jo naturligvis madplanen. Det gør det billigere, mulighed for at bruge rester til forskellige andre retter og er bare dejligt overskueligt!

    SvarSlet
  2. Jeg følger dig nu via bloglovin(:

    Jeg kan godt lide rådet med pizza, eller så kan jeg godt lide at lave en gryderet, da der kan man få brugt de grøntsager, som mange vælger at smide ud. Hvis der så er meget tilbage af gryderetten, så plejer jeg at fryse den ned, så er der til en anden god gang(:

    Heidi N.
    minsodeskat@yahoo.dk
    Du er velkommen til at kigge forbi mine 2 give aways(:

    www.dyreglad-pige.blogspot.com

    SvarSlet
  3. Jeg er glad for restepizza rådet. Det er et hit herhjemme!

    daniellalind@live.dk

    SvarSlet
  4. Jeg er rigtig glad for pizzarådet.
    Nogle gange selv om der ikke er meget mad tilbage fra aftensmaden, så kan man gemme det til en hurtig frokost dagen efter. :)

    Kamilla N.

    kamillawn91@gmail.com

    elskershopping.blogspot.com

    SvarSlet
  5. ja restepizza er et hit men også rugbrød med reste pålæg er også et hit.......
    marianne.lykke@gmail.com

    SvarSlet
  6. Gud en lækker blog, og hvor passer det perfekt at jeg optager den nu, hvor jeg skal til at flytte hjemmefra, - Du har i hver faldt fået en ny meget stor fan!
    Så det ville jo også være fantastisk med lidt hjælp til indkøb :)

    Mit yndlings tips er klart det med at jeg kan fryse mit pålæg ned, det er bare for smart næsten!

    Knus
    Zofia Bodi
    hvidesko@hotmail.dk
    www.tresmaaord.dk

    SvarSlet
  7. Mit bedste råd er sådan set bare, at spise rester dagen efter til frokost for eksempel. En biksemad er også altid god som et aftenmåltid :)
    Mvh. Anna K. Eriksen
    anna.k.eriksen@hotmail.com

    SvarSlet
  8. Jeg vil gerne deltage!
    Oftest når jeg laver mad, laver jeg er stor portion og fryser halvdelen ned. Så er jeg fri for at spise det samme flere dage i træk :).
    Jeg følger dig på bloglovin :)
    - Simone
    seje_mone@msn.com

    SvarSlet
  9. Jeg deltager gerne. Mit bedste tip er, at når der er en rest tilbage af "ren" mad, dvs grøntsager, et stykke kød ol., så fryser jeg det og når der er nok, bliver det til en restesuppe.

    SvarSlet
  10. Herhjemme er vi blevet vild med en ovnomelet og det er fantastisk, når køleskabet bugner af rester. Og her kan alle slags rester bruges! .. med enkelte undtagelser!

    Jeg skærer kødet i mindre stykker og gør det samme med grøntsagerne - og udelukkende ud fra, hvad jeg synes, der passer sammen, og fordeler det i en bradepande.
    Er der ikke helt kød nok eller for få grøntsager, må jeg spæde til af "lidt nyt", men det plejer ikke at være et problem.
    Så laver jeg en æggekage-masse, tilføjer en anelse bagepulver, og hælder massen over kød og grøntsager.
    Ind i ovnen på 200 grader, til den har fået nok. Ca 40 min - alt afhængig af ovn. Vigtigt er bare, at æggene har fået nok.

    Således er resterne brugt og der er en nem og lækker aftensmad, som også smager godt på et stykke rugbrød, hvis ikke det kan strække til alle de sultne maver. :-)

    Det er mit reste-bud til et lod i konkurrencen :-)

    Og tillykke med den nye blog - synes det er et super initiativ, som vi alle får brug for! :-)
    Jeg følger bloggen ved GFC :)

    Go' weekend :)

    /Helle - garnkoglen

    SvarSlet
  11. alt kan puttes i en kødsovs :D
    maibritt // maibrittj_@hotmail.com

    SvarSlet
  12. Hej

    Jeg er med:-)

    Jeg er faktisk ikke vild med rester.... Og laver helst mad, så det passer til manden og jeg.....

    Men det sker jo, at der er lidt tilbage...

    - Grønsagsresterne kommer jeg i en bøtte i fryseren, så samler jeg til supper mm. Feks. løg-ender, bagte rodfrugter og hvad der ellers er.
    - Rester af bagte rodfrugter, laver jeg pesto af og det smager så godt på brød, især, hvis det er bagte gulerødder og peberfrugter.
    - En rest stuvet hvidkål enten i et brød eller som smagsgiver i en kartoffelsuppe.
    - Kogte kartofler og grønsager blendes og kommes i dagens brød.
    - Mælk som er et par dage over dato, ja, det bager jeg af.
    - De grønne blade fra økologiske blomkål kan kommes i en god karrysuppe og blendes.
    - Gær fryser jeg, når det rammer dato, det skal tø op på en tallerken, da det somme tider bliver lidt flydende.

    Om fredag, hvis der er rester, laver vi en tapastallerken. Lidt pølse, lidt postej, ostebjælker, pesto har vi tit på frost, da jeg fryser persillen ned som pesto, lige til at fiske op af fryseren, lidt grønsagsstave og frugtbidder.

    Lidt om de rester, vi ikke har ;-)

    Kh
    Hanne

    SvarSlet
  13. Mit SU budget bliver holdt til punkt og prikke pga en MADPLAN - det er genialt. Ud over at kunne overveje lækkert restegenbrug, er der også plads til tøm-køleskabet dage én gang ugentligt.

    SvarSlet
  14. Følger nu via BL.
    Jeg bruger selv at lave reste-gratin. I min barndom fik vi ofte gratin, og den er fantastisk til at få brugt rester af kogte grøntsager og fx. hamburgerryg.
    Hilsen Pia
    tagelaursenpiaeriksen@gmail.com
    herframinverdengaer.blogspot.dk

    SvarSlet
  15. Vi smider selv meget meget lidt rester ut - mest på grund af madplan og planlægging. Vi har "rugbrødsonsdag" her i hus, og da passer det også godt med at spise lidt rester..
    Ellers kan jeg nevne i fleng:
    - Pizza kan toppes med nesten hva som helst
    - Restepålegg bliver skjært opp og fryst ned til pizza/pita topping
    - Osteskorper bliver samlet i en boks (i fryseren) til pizza eller ostesaus
    - Rugbrødsender blir samlet i en boks i fryseren til øllebrød
    - Mindre rugbrødsrester bliver smuldret, og fryst ned. Bruker det når jeg laver boller.
    - Frugtgrød og kake av gamle frugtrester
    - Fryse ned frukt og smoothies til grønt
    - Kjøttsaus til kjedelige grønnsaker
    - Lave bevist store portioner og fryse ned til en hurtig (og annerledes middag) en annen dag. Vi laver ofte dobbelt eller mer porsjon med kjøttboller, og fryser dem så ned efter hvert.
    - Alt kan puttes i tærte eller æggekage
    - Putt rester i frokost/matpakke for lidt luksus
    - Det er også super at putte diverese rester i kjøttboller
    - Når man bruker friske urter, er det sjældent det bliver spist det hele. Frys ned resten, så har du friske urter når enn det måtte være.
    - Alltid koge fond når du har haft mad med masser av ben (feks kylling, fisk og fenalår*;))
    - Salsa eller tomatsaus af kedelige tomater
    - Alltid en klassisker - biksemad
    - Wrap/tortilla kan også fylles med det meste - og det kan også laves om til en hurtig pizza!
    - Krutoner av brødrester - både de lyse og de mørke
    - Om du (som mig) har en bolleoppskrift der er lidt for stor, frys dem ned med en gang de er en lille smule avkjølt. Et par minutter på varmluft dirkete fra fryser gir helt friske boller!
    - Man kan sagtens lave mos af andre grønnsaker end kartofler
    - Saus smaker utmerket på pizza, og kan sagtens fryses nes
    - Rugbrød smaker lækkert med kartofler
    - Is kan lages med det meste;)
    - Æblesaft kan også laves på skrotter/skrell
    - Salat holder lengre og kan få sig en "opfrisker" med at skylles i iskaldt vand
    - Kartoffelsalat!
    - Supper kan blendes;)
    - Jeg har en lille pose i fryser hvor jeg har gulerodsender og andre biter av grønnsaker og urter jeg ikke bruker. Dette bruker jeg i fond.
    - Parmesan og ingefær holder seg utmerket i fryseren
    - Mejeriprodukter der er blevet for gamle er supert i bagværk og vafler
    - Klatkager eller pannekaker av alle typer grøt, også havregrøt!
    - Rasp
    - Grøt er også supert i brød
    - Cakepops af kagerester
    ...

    Tror jeg sier stop til mig selv nu;)

    SvarSlet
  16. jeg er i den grad med

    brug suppe rest i brød du får et kanon lækkert brød!!

    Laila Jensen
    regnbuens@hotmail.com


    deltag gerne i mine konkurrencer

    xxx for jeg er den heldige!

    SvarSlet
  17. En" brug hvad du har suppe" er altid godt. Det er sundt billigt og hurtigt.

    SvarSlet
  18. Hej Pia.
    Jeg følger dig som fast medlem via GFC.
    Madplaner er kanongode til at undgå for meget spild, og tricket med grøntsagsrester i frikadeller, kødsovs m.m. bliver også brugt flittigt her hos os.
    Vh Heidi
    hsoicrut@gmail.com

    SvarSlet
  19. Her hjemme sørger vi for at spise resterne dagen efter, g så planlægge vores måltider. Men det bedste vi har gjort, nu hvor vi kun er to voksne tilbage i huset, er at få måltidskasser. Først fik vi fra Super bedst, men der skal man være lidt flere i familien, og der var for mange hele produkter (fullsize) nu får vi måltidskasser fra "RET NEMT" hvor alting er afmålt og der kan bestilles til 2 pers. og i det antal måltider man har brug i den aktuelle uge. Det gør at vi ikke har en hel masse rester tilovers og de få der er kan vi bruge i resten af ugens måltider!!!

    SvarSlet
  20. Vi har tit nogle frugter liggende, som bare ikke er vildt spændende efter et par dage i frugtskålen - er ikke så meget til brune bananer eller runkne æbler, men så bliver de lige snittet og puttet i en frysepose og i fryseren, og så er de klar til en lækker smoothie en dag hvor lækkersulten melder sig :-D

    Jeg har lige fundet din blog, og glæder mig til at følge med, især når jeg til sommer er tilbage på SU!

    / Ea - eafogsgaardfengerkloster@hotmail.com

    SvarSlet
  21. Hej Pia

    Tusind tak...
    Nej. hvor dejligt at vinde et gavekort...
    Så vil jeg forkæle os lidt.... Og jeg er ganske spændt på hvor gavekortet er til....

    Kh
    Hanne

    SvarSlet