torsdag den 9. oktober 2014

Når mælken er over dato


Hvordan kan det lade sig gøre, at finde en uåbnet karton mælk, der er 12 dage over datoen i køleskabet?? Det burde nærmest være umuligt. Vidste jo godt, den stod der... men jeg drikker ikke selv sødmælk, så jeg havde ikke kigget nærmere på den :-/

Min bedre halvdel nægtede at drikke den... på trods af jeg forsikrede ham om, den ikke fejlede noget. Mælken lugtede som den skulle - og så helt frisk ud.

Ingen tvivl om... at skulle vi have haft opbagt mælkesovs, så havde jeg brugt den, uden at ryste på hænderne :-D Men sådan lå landet ikke. Istedet frøs jeg mælken ned i ½ liters bøtter, så næste gang jeg skal bage boller... bliver vandet udskiftet med mælk.

Hvad havde du gjort?? Smidt den ud eller...??


6 kommentarer:

 1. Var det én af dem til 4,25 kr. havde jeg nok smidt den ud. Men da jeg giver lige i underkanten af 10 kr, og mælke/kød-afdelingen i mit køleskab er en særlig kold afdeling - ja, så havde jeg drukket/brugt den i madlavningen eller til at bage med. (jeg mener at vide, at mælk ikke bare er mælk, og at økologisk mælk bliver sur - og ikke dårlig som den der billige fra Arla!)
  Elsebeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elsebeth

   Det anede jeg ikke om økologisk mælk. Skal jeg bruge mælken udelukkende til madlavning, køber jeg sjældent økologisk. Skal kæresten drikke det... er det altid økologisk.

   Men skal jeg selv drikke det (drikker kun skummetmælk, som folk nok mener, ikke har noget med mælk at gøre) er det IKKE økologisk... "been there, done that" og det smager mildest talt afskyeligt, men sådan er der så meget.

   - Pia

   Slet
 2. Jeg havde bagt en stor portion eller lavet risengrød til Manden :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Låvise

   Hvorfor tænkte jeg ikke på risengrød?? Så kunne jeg have hældt store mængder i halsen på kæresten... og brugt resten på ria ala mande til mig selv :-D

   - Pia

   Slet
 3. Hvad med at tage chancen (så han ikke foræder sig!) og fryse noget af det ned - så er det hurtigt at lave vores allesammens ris ala mande en dag, trangen overmander én :-) Her i huset er det en "helårs-spise" lige som æbleskiver.

  Elsebeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elsebeth

   Du siger så, at frossen risengrød er ok til ris ala mande?? Så blev igen klogere af dit bekendtskab :-D

   - Pia

   Slet