Mandag: Stegt lever
Med karamelliserede løg, kartofler og gulerødder og brun sovs. Muums... alt for længe siden, så retten blev indhaleret under høje salige brummelyde :-D
Tirsdag: Skinke-steg
Med snack peber skysovs... og kogte kartofler. "Vildmose kartofler" kommer afgjort på den sorte liste. Jeg hader, når kartofler bliver uldne efter kogning" Pokkers vi allerede har spist vore egne fra kolonihaven :-/
Onsdag: Biks
Det er altid tid til biksemad, når der har stået steg på menuen. Skræl lidt ekstra kartofler de forgående dage... og der er rester nok til en nem dag :-D
Torsdag: Paneret torsk... igen
På bund af lynstegte squash, gulerod og løg. Kærligt drysset med kapers og serveret med bagte kartoffelbåde og citron.
Fredag: Ribbensteg
Med sprøde svær og honningbagte rødbeder
Lørdag: Ribbens burger
Med hjemmelavet coleslaw og ovnbagte båd-kartofler
Søndag: Biks
Udelukkende rester... fra de forgående dage. Husk... er der en god sovs, skal der ikke serveres spejlæg til biksemad :-D"En uge med mormor mad, sovs og kartofler... min bedre halvdel er glad, men jeg er vist en anelse over-mæt :-/"
Til din søndagsbiks: Havde det været i mit hus, havde jeg frosset den gode sovs ned til en dag med karbonader eller frikadeller og så lavet karrybiksemad (med spejlæg). For mange år siden kom min far hjem og fortalte min mor, at han havde fået karrybiksemad til frokost hos en af sine venner, der havde restaurant Scheelsminde i Aalborg. Det slår den "gammeldags".
SvarSletElsebeth
PS
SvarSletJeg kan godt lide dit nye slogan :-)
Hej Elsebeth
SletJeg syntes faktisk også, det nye slogan klær' bloggen :-D Tak!!
Karry-biksemad??? Biksemad med karry... eller skal der andre finurlige ting til ? :-D
Hvis du vidste, hvor mange bøtter jeg i forvejen har med goooo sovs, så forstod du nok bedre mit valg :-D
- Pia
Øv bøv med Vildmose kartoflerne, synes normalt det er nogle af de bedste man kan få fingre i i Supermarkederne.
SvarSletJeg giver Elsebeth ret, saucen var osse røget på frost her i Casa Fangel :-D
Knus
Hej Låvise
SletTænk... det syntes jeg så slet ikke, men de små nemme, selvom de sikkert koster alt for meget :-D
Som sagt til Elsebeth... jeg har vist sovs nok i fryseren :-D
- Pia
Nej, du steger kød og løg og braser kartofler hver for sig i smør, som du har brændt karryen af i. Min mor og jeg var noget tvivlende, men når Hugo kom op med noget nyt i sin restaurant - og ikke mindst min far kunne lide det - så var det dét, man skulle gøre/lave/spise/og sige "Nej, hvor smager det godt!" :-)
SvarSletOg den der med Vildmosekartoflerne har jeg godt nok aldrig hørt før - de er de eneste rigtige for en himmerlandsk sønderjyde som mig.
Elsebeth
Hej Elsebeth
SletNår det kommer fra dig, er det ialtfald værd at afprøve :-D Og karry smager jo godt.
- Pia