lørdag den 15. november 2014

Inspiration: 5 x tilbehør

Bacon-løgringe


Et middelstort løg i tykke skiver
"Pop" de inderste ringe ud, så der kun er to sammenhængende tilbage
Snur derefter en skive bacon sirligt rundt om løgringene... og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Drys med lidt grill-krydderi... og sæt i en 200 grader forvarmet ovn i omkring 30 minutter
Vend dem en enkelt gang, når halvdelen af tiden er gået.

Note: Kommentar fra B: "Åhhh hvor jeg elsker dig skat" :-D Tror næppe der findes en hovedret, der ikke kan bære et par bacon-løgringe.

Agurke-relish


2 fintrevne agurker
2 finthakkede rødløg
1 spsk. salt
Kom det hele i en skål og lad det trække i 10 minutter, inden det hældes i en fintmasket si til afdrypning i små 20-30 minutter. Pres så meget væde ud af agurk og løg som muligt.
½ dl eddike
½ dl vand
1 dl rørsukker
Koges op i en gryde til sukkeret er smeltet. Kog yderligere i et par minutter.
Tilsæt nu agurk og løg + ½ tsk. sambal oelek og rør godt rundt.
Rør 1½ spsk. maizena sammen med 2 spsk. vand og hæld i gryden… lad hele molevitten koge op og hæld relishen på atamon-skoldede glas… og sæt i køleskabet.

Note: Skøn "sylt" som gør sig godt til specielt svinekød... men prøv den også på en hjemmelavet hotdog... vuff :-D

Broccolisalat


4 personer
Salat:
1 broccoli
1½ dl rosiner
1½ dl solsikkekerner
1 løg
Dressing:
1½ dl Miracel Whip
½ dl sukker
3 tsk. eddike
lidt salt.
Del broccolien i små buketter.
Bland med finthakket løg, rosiner og ristede solsikkekerner.
Pisk ingredienserne til dressingen og hæld den over.
Stil salaten koldt mindst 3 timer.
(Rist evt. bacon sprød og bland den i... eller drys den over salaten lige inden den skal serveres)

Note: Den absolut bedste broccolisalat der findes, hvis man ikke vælter den rundt i overdreven meget dressing (så bliver den "vammel")

Couscous-salat


3 personer:
2 dl couscous
2 dl kogende vand
1 spsk. hvidløgsolie
1 spsk. citronsaft
½ tsk. salt
Bland alle ingredienserne i en skål og dæk med film. Lad couscoussen stå i 10 (til vandet er opsuget) og løsn de små gryn med en gaffel.
I mellemtiden forberedes resten af ingredienserne:
2-3 blade hjertesalat
½ rød snack peber
1 gulerod
½ løg
1 spsk. ingefær
Skær grønsager og salat fint... og riv ingefæren.
Bland det hele godt sammen og smag til med salt, peber og citron.

Note: Nem og mættende... passer godt til fisk og fjerkræ

Fyldte champignon


Rens champignonerne og knæk stokken forsigtigt af… (gem den og sæt den på champignonen ved servering) Skær evt. lidt af kanten af hovedet, så der kan komme mere fyld i :-D
Læg et lille stykke ost i bunden af champignonerne… vælg nu en ordentlig en i stedet for den udefinerbare revet ost, man kan købe, som bare slet ikke smager af noget som helst og har en utrolig dårlig smeltevne.
På osten lægges finthakket stegt bacon. Til slut… endnu et stykke ost.
Smid champignonerne og stokkene i en folieform. Sæt dem i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter. Hæld væde fra en enkelt gang, hvis champignonerne væsker for meget.

Note: Lækkert tilbehør til en kød-fattig dag... faktisk brugte vi dem meget på et tidspunkt i stedet for kød.

Opskrifterne har jeg hevet frem fra min anden blog Mini-hakkeren... de var vist røget i glemmegemme-bogen, men fortjener helt sikkert en chance til.

Er der nogen af dem, du har mod på at afprøve??


4 kommentarer:

  1. Forslag til ugen:
    En hel marineret sildefilet, afduppet, med røde løgringe og hvid løgsovs og kogte kartofler.
    Gratin med gulerødder og et godt fast italiensk blomkål, evt. med tomatsovs m/chili og kogt skinke.
    Frikadeller med stuvede porrer og kogte kartofler.
    Min "irske stuvning" med hvidkål, kart.,gulerødder og porrer - de sidste 20 min. simrer kålpølser med i gryden. Rugbrød og sennep til.
    Stegt kalvelever i skiver, dryppet med citron ved bordet - en god salat og godt brød til. (INGEN løg, INGEN sovs, kun lidt sky fra panden!)
    Kogt svineskank i karry med ris og diverse "småtterier" til - eller som frikassé med gulerødder, ærter, persille og kogte kartofler - gem resten af kødet i fryseren til biksemad!
    Stegte, hele panerede, eller vendt i mel, skrubber og evt. rejepynt, med muslingesovs/-sauce (eller stuvede asparges) og kartofler.
    Boller i selleri med rugbrød. Gem evt. rest af sellerien og brug i blandede ovn-grøntsager en anden dag.
    Den irske stuvning bliver bestemt ikke dårligere af at blive lavet aftenen før.
    Jeg spiser gratin med rørt smør og rugbrød, som var det eneste, jeg kendte, indtil Jens Peter havde været på Gerlev Idrætshøjskole - og selvfølgelig laver jeg "hans" gratin til ham. Han elsker det nemlig! Jeg køber kun rødspætter, hvis de skal koges eller laves som fileter til frokost.
    Så skulle der være både hurtige og simre-/ovnretter til både energi - og mangel på samme hos personen i køkkenet!
    God arbejdsuge, Pia
    Elsebeth

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Elsebeth

      Tak for rigtig gode forslag, som har givet inspiration til næste uge :-D Men der bliver klart nogen justeringer, som passer til mig og B :-D

      - Pia

      Slet
  2. Hej Pia. Jeg er lige kommet forbi din ret så fine blog :-) jeg har ikke noget bud på madplan - men dine løgringe med bacon, de ser super lækre ud. De kunne vist godt gå til en middag med gæster. Prøves skal de i hvert fald.
    Venlig hilsen Jette

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Jette

      Velkommen til og tak for din søde kommentar... du SKAL prøve de løg-ringe :-D Håber du måske melder tilbage??

      - Pia

      Slet