onsdag den 30. juli 2014

Kyllingesalat - med rester fra en skøn grillaften


Jeg elsker kylling... og er den lavet på grillen i kolonihaven, kan det ikke blive bedre. Dog er en helt kylling alt alt for meget til 2 personer (i mit univers) så sådan et gok-dyr, kan snildt give os mad til flere dage. Kik evt. her for andre muligheder.


Jeg skal også lige nævne, at når vi skal griller, går jeg fuldstændig i selvsving med grønsagerne... selvfølgelig skal vi også have majskolber, baconsvøbte grønne asparges, fyldte champignon, salat og bla bla bla. Så også her skal der sættes kræfter ind, for at for bugt med overfloden, men det klare vi fint (der er jo f.eks. ikke grænser for, hvad man kan bruge i en blended suppe)

Nå... men der røg jeg da vist på et sidespor :-DTilbage til kyllingesalaten:

En god rest tilberedt kylling uden skind og ben (ca. 300g )
5-6 store hvide champignon i skiver, stegt på pande og afkølet
9-10 blancherede grønne asparges, afkølet og skåret i mindre stykker (husk at gemme enderne, så du senere kan lave asparges suppe )

Dressing:

4 spsk. creme fraiche 18%
2 spsk. mayonnaise
1 tsk. karry
Salt


Nu er der selvfølgelig stor forskel på, hvor meget snask man vil have sin kyllingesalat til at "svømme" rundt i... så vend kylling og grønsager med lidt dressing af gangen... og skulle der være mere tilbage, server den ved siden af, så folk selv kan tilføje ekstra  (til de skammer sig)  :-D

Igen kan jeg kun afslutte med at sige: "Den er bare så meget bedre... end en købt en af slagsen". Men ikke nok med det, den kan jo laves i alle mulige afskygninger... brug de grønsager du har liggende, for det er garanteret dem, du syntes bedst om.

Hvordan laver du verdens bedste kyllingesalat??

2 kommentarer:

 1. Endnu en super ide.

  Jeg er begyndt på, når vi laver en hel kylling og tage noget fra inden det kommer på bordet. For to voksne og et barn bør heller ikke spise en hel kylling.... Og så er der altid til mad dagen efter eller til kyllingesalat eller bare en rugbrødsmad med kylling og mayo og agurkesalat.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette

   Tak for din kommentar :-D

   Ja... der er faktisk rigtig meget mad, når man steger en kylling. Selv skroget kan man koge ydereligere på, hvis det altså ikke er gennem-gnasket :-D

   - Pia

   Slet