fredag den 28. november 2014
Nøøøj - en god kartoffelmos
... men særlig fotogen, kan man ikke kalde den :-D
Egentlig stod der stuvet hvidkål på madplanen... men i grønsags-skuffen lå der en lille kedelig humpel knoldselleri, som afgjort sang på sidste vers. Menuen blev ændret til hjemmelavet kartoffelmos...
Kartoffelmos til 2 personer:
4 store kartofler
En humpel knoldselleri
1 spsk. bacon fedt
1 spsk. smør
... og en anelse fløde... mælk er ok, men fløden sang også en hymne :-D
Skræl kartofler og knoldselleri... skær i tern og kog. (Husk!!! der skal ikke tilsættes salt)
Hæld vandet fra og gem det til senere brug. Se evt. her.
Mos med en gaffel... der må godt være klumper i
Tilsæt bacon fedt og smør og vend det sammen
Tilsæt fløde... der skal ikke meget til
Sidst men ikke mindst... smag til med salt :-D
Det blev så lækkert... rigtig god kartoffel-smag med snert af selleri og bacon.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Uhhmmm det lyder lækkert :-D
SvarSletEr du til pikantost gør det sig særdeles godt i en mos osse
Hej L
SletDet skal jeg huske, normalt ville jeg fryse osten ned (hvis den er ved at falde) og bruge den i supper eller sovs... men selvfølgelig må den også smage godt i mos :-D
- Pia
I USA er det vanskeligt at få en ganske almindelig kartoffelmos på restaurant; de er (desværre for mine børn og mig) vilde med hvidløg i - men kan man lide det, er det sikkert godt. En god grov mos af kartofler, gulerødder og pastinakker smagt til med salt og peber og en fornuftig klat smør har i mange år været et hit her i huset.
SvarSletElsebeth
Elsebeth
Hej Elsebeth
SletNej... til hvidløg i kartoffelmos. Det hører bare slet ikke til der.
Ja... til grove grønsager i kartoffelmos... men en ganske almindelig en udelukkende med kartofler (hvis den er lavet ordentligt) er nu også god :-D
- Pia