torsdag den 20. februar 2014
Forret... selvfølgelig har vi råd til forret
Og den behøver ikke nødvendigvis koste det hvide ud af øjnene. Med få ingredienser kan man hurtigt bikse en forret sammen, man sagtens kan være bekendt.
Til 2 personer:
2 skiver toastbrød (Ristet og afkølet)
Smør til brødet (er du til tandsmør eller skrabet... vælger du)
2-4 hjertesalat blade (de må gerne dække hele toastbrødet)
2 hårdkogte æg i skiver (læg de flotteste skiver yderst, så man kan se den flotte gule farve)
2 striber mayonnaise (lægges på midten af brødet)
2 gode håndfulde rejer (jeg spiser udelukkende rejer fra frost, så lad dem tø langsomt op i køleskabet, læg dem så man ikke kan se mayonnaisen)
½ tomat + ½ citron (skæres i springere)
Pynt: I dette tilfælde citron-melisse... men dild eller purløg er også et oplagt bud.
Friskkværnet peber. (Salt... er en personlig afgørelse)
Ok... jeg ved det godt, en "simpel" æggemad med lidt rejer er ikke ligefrem en prisvindende opskrift, men hvis jeg henkastet slynger ud, af den lækre farverige laban kun koster max 20,- for 2 personer... så er den vel værd at overveje?? :-D
Hvad er dit bud på en billig forret??
Etiketter:
Brød,
Brød med pålæg,
Forret,
Nemt og billigt,
Rejer,
Salat,
Æg
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Hej Pia,
SvarSletUmh - får da lyst til sådan en mad når jeg ser dit billede :-) En billig forret her er den gode gamle karrysuppe med salat, ferskentern og rejer. Den kan også snildt laves for <10 kr/person. Sig til hvis jeg skal smide en opskrift. Skal man virkelig spare - så server den som hovedret med lidt hjemmelavet flutes til - den smager bare fantastisk.
Mvh Christina
Hej Christina
SletKarrysuppe med ferskner? Lyder lidt "sjovt" i mine øre, men jeg er mand for at prøve suppen :-D
Sender du opskriften?
- Pia
Det er godt nok lang tid siden vi har fået æg med rejer. Tror vi kørte lidt træt i det;-)
SvarSletEn tartelet med enten høns i asparges. Et kogt kyllingebryst (husk at gemme fonden), lidt asparges, lidt smør og mel, smages til med citronsaft, salt og peber rundes af med en skvis fløde....
Eller en rest stuvet gulerødder og ærter i en tartelet med et stykke ristet bacon.
Tror jeg faldt i mormors opskrifter.
Et stykke bruschetta med tomat og basilikum, det er da nemt og billigt :-)
Kh
Hanne
Hej Hanne
SletTak for dine gode ideer... ihhh guder hvor er det lang tid siden, jeg har fået tarteletter. Det skal vist snart på menuen igen :-D
Du har fuldstændig ret... man kan godt køre træt i æg og rejer, det er også derfor, vi ikke får det særligt tid, men når vi endelig gør... mums :-D
- Pia
Flødestuvede musinger - fra dåse og smagt til med citron. Pynt som du lyster og giv godt brød til - og gerne et glas tør hvidvin.
SvarSletElsebeth
Hej Elsebeth
SletÅhhh jeg er vist en kylling :-/ Muslinger får hele min krop til at stritte imod :-D men måske jeg skulle forsøge.
- Pia
Hej Pia,
SvarSletOpskrift på karrysuppe (ca 4 portioner):
1 løg finthakket
1-2 fed knus hvidløg
Svitses i en gryde med karry efter smag (meget/lidt - mild/stærk). Tilsæt 1 dåse hakkede tomater, 2.5 dl piskefløde, saften fra en dåse ferskner og ca 1-2 dl vand - alt efter hvordan man vi have suppens konsistens. Koges ca 10-12 minutter og blendes. Tilsæt rejer (3-400 g).Herefter må suppen ikke koge. Hældes gloende i dybe tallerkener eller suppeskåle. Tilsæt hakkede ferskner og fintsnittet icebergsalat til suppetallerkenerne. Server evt flutes til.
Fersknerne gør suppen sød - så selv de der ikke er så vild med det krydrede kan lide det og salaten giver et dejlig knas. Velbekomme :-) mvh Christina
Hej Christina
SletTak skal du have :-D Jeg er fløjtende ligeglad med, at min søde kæreste lige nu sidder og buuhher... frugt og suppe er vist "no go" hos ham, men jeg er positiv og den skal afprøves :-D
- Pia