søndag den 28. februar 2016
Bagte blomkål - med smag af bacon
Et af mine yndlings-"krydderier" er bacon. Altid når jeg steger bacon til B's madpakke, gemmer jeg selvfølgelig fedtet... det er guld værd i mange retter :-D
Bagte blomkål:
Alt det blomkål du/I kan spise
Lun/flydende bacon fedt... du kan selvfølgelig også bruge olie, så skal du bare huske at tilsætte salt
Fjern blade og knæk blomkålen i nogenlunde ens buketter
Læg den i let saltet vand i ca. 30 minutter
Tag op og tør buketterne grundigt
Vend dem med bacon fedtet. Blomkålen skal kun lige akkurat "coates"... den må altså ikke sejle i fedt. Næsten hellere for lidt end for meget
- Nu er blomkålen klar til en 225 grader forvarmet ovn i 20-30 minutter. Vend en gang eller to undevejs
Tips:
Som en artig Stop Spild Af Mad tilhænger, smider du selvfølgelig ikke blomkålsstokken ud. Du bruger den hakket i salater... eller i en skøn blomkålssuppe.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Er du nuller det lyder godt :-D
SvarSlet:-D Det smager godt... og så er det nemt. Bare ind i ovnen til det andet. Jeg elsker ovn-mad.
Slet- Pia
Jeg elsker osse ovn mad, det er SÅÅÅÅÅÅ nemt :-D
Slet