søndag den 28. februar 2016

Bagte blomkål - med smag af bacon


Et af mine yndlings-"krydderier" er bacon. Altid når jeg steger bacon til B's madpakke, gemmer jeg selvfølgelig fedtet... det er guld værd i mange retter :-D

Bagte blomkål:
Alt det blomkål du/I kan spise
Lun/flydende bacon fedt... du kan selvfølgelig også bruge olie, så skal du bare huske at tilsætte salt

Fjern blade og knæk blomkålen i nogenlunde ens buketter
Læg den i let saltet vand i ca. 30 minutter
Kom kålen i kogende vand i 1 minut
Tag op og tør buketterne grundigt
Vend dem med bacon fedtet i en frysepose. Blomkålen skal kun lige akkurat "coates"... den må altså ikke sejle i fedt. Næsten hellere for lidt end for meget
- Nu er blomkålen klar til en 225 grader forvarmet ovn i 30-40 minutter. Vend en gang eller to undevejs

Tips:
Som en artig Stop Spild Af Mad tilhænger, smider du selvfølgelig ikke blomkålsstokken ud. Du bruger den hakket i salater... eller i en skøn blomkålssuppe.


3 kommentarer:

  1. Er du nuller det lyder godt :-D

    SvarSlet
    Svar
    1. :-D Det smager godt... og så er det nemt. Bare ind i ovnen til det andet. Jeg elsker ovn-mad.

      - Pia

      Slet
    2. Jeg elsker osse ovn mad, det er SÅÅÅÅÅÅ nemt :-D

      Slet