"Hvad skal vi have som tilbehør? Der er jo ikke nok af noget som helst?
2 kartofler
2 gulerødder
1/4 fennikel
1 løg
1 god skive knoldselleri
1 slat olie
Salt og timian
... og en frysepose (den skal ikke spises :-D)
Skær det hele i ensartede stave og kom i fryseposen. Tilsæt olie, salt og timian og vend det hele godt sammen, inden grønsagerne hældes i et smurt ildfast fad... og ryger i ovnen ved 200 grader i 30-40 minutter.
Fennikel går forrygende godt sammen med timian... men vær varsom, i dette tilfælde fremmer overdrivelse ikke forståelsen.
Selvom du ikke har meget af de forskellige grønsager, kan det alligevel godt lade sig gøre, at bikse noget lækkert tilbehør sammen, uden absolut at koge det til mos. Alle grønsager kan bruges... dog syntes jeg, det er mest lækkert, hvis alle grønsagerne skal have lige lang tid i ovnen. Desuden... er det nemt og opvasken minimal. Vælger du et stykke kød/kylling, der også kan ryge i ovnen... sparer du på strømmen og kan bruge tiden på sjovere andre ting end madlavning.
Lækker måde at få ryddet op på... sørg altid for at bruge årstidens grønsager. De er billigst i sæsonen og smager desuden bedst.
Hvordan bruger du dine friske grønsager, hvis du kun har en lille smule af hvert??
Ingen kommentarer:
Send en kommentar