søndag den 1. december 2013

Fra salat til suppe


Ind imellem får jeg købt alt for mange forskellige grønsager... faktisk vil jeg råde til, at du højest har 4 forskellige slags friske grønsager og så desuden har frosne til at spæde op med. Men skulle skaden være sket og de er blevet kedelige, kan du stadig, som før sagt, vække mange af dem til live... læs her.


En spraglet salat er hos mig altid et hit... faktisk har jeg det helt dårligt, hvis der ikke er grønsager på bordet til aftensmaden. Stil altid dressingen ved siden af!!!

Har du lavet alt for meget salat... og det er begyndt at se kedelig ud efter et par dage. Kan du trylle salaten om til suppe. Vand og krydderier er nærmest det eneste, du behøver tilsætte.

Suppe:
En rest salat
Evt. flere grønsager, hvis der er for lidt
Kogte kartofler, kartoffelmos eller en rest fløde... til at jævne med 
1 spsk. olie
Vand så det dækker
1 finthakket løg eller 2-3 fed hvidløg
Krydderier efter smag... spidskommen og ingefær er mine favoritter
Saft og skal fra en ½ øko-citron

Svits løggene i olien
Tilsæt salat + grønsager og lad den svitse med i et par minutter, inden der hældes vand ved og suppen får lov at koge til grønsagerne er møre
Blend suppen... og tilsæt kartofler, kartoffelmos eller fløde, til suppen har den konsistens, du syntes om
Kog suppen godt igennem... og smag til med krydderier
Afslut med citron... den giver dejlig syre til suppen + den fremhæver smag


Note: Husk du kan bruge en evt. rest suppe i boller. Se her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar