søndag den 8. december 2013

Lav dine egne "bouillonterninger"


Smager sovsen nogen gange af nul og nix?? Min gør ialtfald... selvom det ikke er noget, jeg ynder at prale højt af. Selvfølgelig kan man i det tilfælde, forsøge sig frem med en bouillonterning, men... for det første: Det bliver sovsen meget sjældent bedre af. Den får den der undelige "kemiske" smag, som bare slet ikke smager af det stykke kød, man har tænkt sig at serverer. For det andet: Du har helt sikkert alle remedierne til at selv at lave en smagsgiver... som desuden er "gratis".


  • Når du koger medister eller kødboller, tilsæt vandet 1 løg... kog vædsken yderligere ind til et minimum og blend til slut med en stavblender.
  • Det samme gøres, hvis du koger kylling, oksebryst o.s.v.
  • Kogevandet fra kartofler og grønsager får samme tur.
Når vædsken er afkølet en anelse, hældes den i en isterningform og stilles på frost. Når "is terningerne" er frosset, er de nemme at poppe ud i en boks eller frysepose. Nu er det nemt at tage netop den mængde terninger, sovsen har brug for.

Husk at skriv på boksen, hvad is terningerne er lave på... det er altså ikke særlig spændende at få en god whisky med en "bismag" af medister eller kylling ;-DIngen kommentarer:

Send en kommentar