søndag den 27. december 2015
Stop Spild Af risalamande
Efter min fadæse med en mislykket risalamande chessecake... og en stor portion risalamande på køl, besluttede jeg mig for, at prøve kræfter med en risalamande-kage... og tro mig... denne gang var der ingen flydende gelé :-D
Opskriften er kommet til med tanker omkring "Stop Spild Af Mad", husblas-erfaringer... og et udseende, som ikke vinder den store bagedyst.
Risalamande kage
til 6 personer:
Kiksebund:
9 digestive kiks
60 g smør
50 g hvid chokolade
Knus kiksene
Smelt smør og chokolade
Bland det hele sammen
Tryk massen ud i en 20 cm springform
Stil på køl til du er klar med risalamande-delen
Risalamande-delen:
500 g færdig risalamande
En ½ øko-citron
3 blade husblas
Udblød husblas og smelt det i mikroen ved max. effekt i 8-9 sekunder
Riv skallen... og pres citronen ned i risalamanden
Rør godt rundt
Tilsæt en anelse risalamande til det smeltede husblas
Vend risalamande og husblas sammen
... og fordel fyldet på kiksebunden
Stil på køl en times tid og lad kagen sætte sig
Hyldebærgelé:
2,5 dl hyldebærsaft
4 blade husblas
Udblød husblassen
Varm hyldebærsaften godt op
Tilsæt husblas og lad det smelte
Før "saften" hældes over kagen... skal den afkøles, men pas på ikke at lade den vente for længe, det resulterer i en gigantisk vingummibamse. "Been there, done that" :-D
Ha ha ha... det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg faktisk på grund af en vingummibamse, besluttede mig for at lave to omgange hyldebærgelé. Som billedet tydeligt viser... er det vist en anelse i overkanten :-D
Noter:
Kagen havde en skøn smag
En lidt tykkere bund evt. med hakkede mandler, ville give mere knas
Som det tydeligt ses, har jeg luftbobler i min gelé. Det eneste jeg har kunnet finde frem til er, at de formodentligt er opstået, fordi jeg har været for voldsom under opvarmning. Så jeg forslår, du er så forsigtig, som muligt.
Og så er der lige det med kanten... jeg har brugt kageplast
Jeg ved ikke, om nogen kan bruge mine erfaringer... men det er ialtfald nogen, jeg kan stå inde for :-D
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Den ser altså lækker ud og ved første øjekast så troede jeg at det var kirsebær og ikk luftbobler :-P
SvarSletJeg læste et tip forleden at for at få en hel skarp kant ved brug af kagplasten så skal den side der vender ind mod fyldet lige smøres med smagsneutralt olie om det virker har jeg ikke prøvet.
Bobler i geleen aner jeg ikk hvorfor opstår
Tak L... den blev faktisk rigtig god. Citronen gjorde rigtigt meget :-D
SletDen med kage-plasten... jeg havde smurt selve springformen, hvilket jo ikke havde nogen praktisk betydning... ha ha... men næste gang husker jeg plasten :-D
Jeg må arbejde videre med boblerne.
- Pia
Fniis nej det har det ikk, men det kunne jeg sagtens ha fundet på osse.
SvarSletHmmm de der bobler, jeg tænker osse videre <3