Jeg havde køleskabet fyldt med masser af... "ingenting", som skulle bruges. Grønsagerne havde igen hobet sig op i alle afskygninger, så der var nok at tage fat på :-D
Sammenkogt til 5 personer:
350 g svinekød i tern
200 g bacon i tern
3 halvbløde løg i store tern
3 gulerødder (som havde fået kunstig åndedræt) i mønter
½ bakke hvide champignon i kvarter
1 rynket rød snackpeber i tern
1 dåse flåede tomater med basilikum
1 "sjat" fløde (ca. 2 dl)
Meljævning
Salt og peber
Svits først bacon i en stor gryde, til det har smidt fedtet... det skal være stegt, men ikke sprød-stegt
Tilsæt svinekød i tern... og lad det stege med, til det har skiftet farve
I med de hakkede løg og champignon... når champignonerne har fået halv størrelse, tilsættes de øvrige grønsager og vendes hurtigt rundt, inden dåsen med flåede tomater og fløden tilsættes
Lad retten simre ved svag varme i en lille time med låg
Tilsæt meljævning (mel og vand rystet godt sammen) til retten har den konsistens, du kan lide
Smag til med salt og peber
Server retten med kartoffelmos... bland den evt. med klippet purløg eller en anden krydderurt, det kunne være persille, timian eller basilikum. Med hensyn til basilikum... bruger du flåede tomater med basilikum i retten, skal du nok ikke komme den i mosen også :-D
Selvfølgelig skal der også salat til... specielt når der er hjertesalat, tomat og grønne asparges, der skal bruges :-D Tips: Overhæld aspagesene med kogende vand, lad dem stå i 2-3 minutter og giv dem så et kulde-chok med iskoldt vand. Mums!! Knasende sprøde og lækre... lige nøjagtig, som grønne asparges skal være. :-D
Det var min sammenkogte "tøm køleskabet" i helt stor Stop Spild Af Mad- stil... kun fantasien sætter grænser ;-D
Hvad er din??
Ingen kommentarer:
Send en kommentar