lørdag den 2. maj 2015

Tips: Skønne, grønne asparges


Asparges er nok den grønsag, jeg er allermest glad for :-D Og er det ikke bare sejt, at vi nu går ind i den danske sæson... ny-optrukne findes der ikke noget bedre.


I køleskabet kan sådan et bundt holde sig sig op til 6-8 dage, siger de kloge, men her er det sjældent mere end to :-D Skulle det nu ske, at dine asparges er blevet bløde... er de også en af de grønsager, der liver op ved kunstig åndedræt = vand.


Normalt når man tilbereder asparges, knækker man dem der, hvor knækket er naturligt... men skal du have dem til at live op, skæres der blot en ½ cm af bunden, hvorefter de stilles i koldt vand. Der går ikke lang tid, før de igen strutter af velvære.

Når de skal serveres... skal der være lige mange hele toppe til alle... ellers bliver der et helvedes brokkeri... ha ha.

Husk endelig at det er god Stop Spild Af Mad-stil, at gemme de træede endestykker til en skøn asparges-suppe :-D



Ingen kommentarer:

Send en kommentar