torsdag den 14. november 2013

Parfait


Parfait er nok noget nær den nemmeste "is" at lave... og du behøver ingen ismaskine ;-D Opskriften er såre simpelt og kan laves i et hav af afskygninger.

Resten du skal bruge i dette tilfælde er marmelade/syltetøj eller frugtgrød.

Parfait til 6 personer.
½ l fløde
4 æggeblommer
6 spsk. sukker
1 knivspids salt
1½-2 dl marmelade/syltetøj eller frugtgrød

Pisk æggeblommer, sukker og salt grundigt til det ikke "knaser" mere
Pisk fløden til skum... den må ikke piskes for hårdt
Vend marmelade/syltetøj eller frugtgrød rundt i æggeblommerne
Fold massen forsigtigt sammen med flødeskummet
Hæld parfaiten i lufttætte beholdere og sæt på frys i minimum 6 timer
Tag beholderene ud af fryseren 5-10 minutter før servering

Note: Har du ikke mod på at bruge de foreslåede rester, kan du tilsætte blommerne kornene fra en vaniljestang, så har du en ganske almindelig vanilje-parfait.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar