mandag den 18. november 2013

Frys pålægget


Mindst en gang om ugen, tjekker jeg køleskabet for kød-rester og eventuelle køb af pålæg, som jeg ikke har fået brugt (+ jeg ved, jeg ikke når at bruge, inden det er for sent).

Pålægget kommer jeg i fryseposer. Noget skærer jeg i skiver, så det passer til et par dage... frikadeller kommer hele i o.s.v. Husk at skrive dato på, så det altid er det ældste, der bliver brugt først. Og husk... at skrive det på din fryser seddel, så du ved, hvad du ligger inde med.

I en del butikker sættes prisen på kød og pålæg ned, fordi det er ved at nå udløbsdatoen... disse varer fejler ingenting. Spar på budgettet og slå til, når du ser et knald-tilbud. Fryseren er din ven ;-D

En lille ting jeg dog savner blandt mit køkkengrej, er en vakuumpakker... "Den holder fødevarerne friske i op til 5 gange så lang tid, som hvis de ikke var vakuumpakket. Den beskytter mod frostskader på fødevarer og kan marinere fisk og kød på få minutter" 

6 kommentarer:

 1. Indtil du vil bruge penge på specialposer og maskineri, kan du stikke et ikke alt for tyndt sugerør ned midt i posen, holde stramt posen - og så suge luften ud. Hiv sugerøret op og tvind hurtigt nogle gange og slå en knude eller sæt en fryserklips om. Det har fungeret fint for mig i mange år, så jeg har aldrig overvejet at sætte mig i udgift - for det, altså :-) Jeg vasker de små "æsker med låg" til sky eller andet og gemmer dem. Er der en rest god sovs, som en dag kan forskønne en anden sovs, resten af tomater fra dåse, skrællen af økoappelsiner og -citroner, hvor jeg kun skulle bruge saften, pålæg, de sidste fire skiver bacon fra en pakke og andet smides i og i fryseren. Fisk på dåse, som ikke må opbevares i en åbnet dåse, kommer jeg også i sådan én og i køleskabet. De er fine at stable i fryseren, og det er let at se, hvad der er i.
  God idé med denne blog - lad os få alle fiduserne frem i lyset - ikke kun kartoffelvandet :-)
  Elsebeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elsebeth
   Som altid... er jeg rigtig glad for din kommentar. Den med sugerøret havde jeg ikke lige tænkt på, så jeg genovervejer lige, om jeg selv vil købe en vakuumpakker. Jeg kan jo også bare stirre "sulten" på den, så den måske kommer under juletræet :-D
   Mange af dine råd følger jeg allerede... og de skal også på bloggen på et tidspunkt. Ved bare næsten ikke, hvor jeg skal begynde ;-D
   - Pia

   Slet
 2. Måske du skulle åbne en blog, hvor man kan skrive om alle de dippedutter, maskiner og andet, der gemmer sig og bare fylder op i skuffer og skabe, og som man ikke bruger mere og vil afsætte til en fornuftig pris. Jeg har forgæves ledt efter en brugt kornkværn til min KitchenAid, så nu ønsker jeg mig den i julegave af min datter i USA. Der koster den kun 135 $.
  Elsebeth

  SvarSlet
  Svar
  1. HVAD!!!!! Har du snakket med min kæreste om alt det, der gemmer sig i mine skabe?? Vel og mærket køkkengrej jeg aldrig bruger... som jeg dog ikke kunne leve uden ;-D
   - Pia

   Slet
 3. "... som jeg dog ikke kunne leve uden!" - du mener, DENGANG du købte tingene?!
  Nej, søde Pia, jeg ville aldrig gå bag din ryg. Men hils ham fra mig :-) Erik, min tidligere havemand havde en kone, der smed ALT ud, der ikke havde været brugt i et halvt år, hvilket, jeg dog nok synes, er lige at stramme den!
  Elsebeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Igen har du ret... selvfølgelig mener jeg: "Dengang jeg købte tingene"
   Jeg er samler... burde smide en masse "skrammel" ud... eller forære det væk. Men nøj hvor har jeg svært ved det, på trods af jeg ikke har brugt tingene i meget lang tid (læs år)
   - Pia

   Slet