Hvis du kun bruger buketterne på et blomkål (eller broccoli)... går der alt for meget til spilde. (Det gælder iøvrigt også for grønne asparges, hvor du kan lave en skøn suppe af endestykkerne.) Stokken kan sagtens bruges... og det ville være virkelig dårlig Stop Spild Af Mad - stil, ikke at gøre det. Så frem med stokken :-D
Lækker blomkålssuppe
til 4 personer:
Stokken fra et blomkål
3-4 kartofler
1 stort løg
1 spsk. olie
Vand
En ½ fiske bouillonterning
1 dl fløde
Salt og
Hak løget og svits det kort i olien... det må ikke tage farve
Skær blomkåls-stok og kartofler i tern... og lad det svitse med et par minutter under konstant omrøring
Tilsæt vand så det dækker og bouillonterning... og kog op
Lad suppen simre til grønsagerne er møre... ca. 30 minutter
Blend suppen glat i gryden med en stavblender
Tilsæt evt. mere vand, hvis konsistensen er for tyk
Rund af med fløden... og smag til med salt og peber
Jeg valgte at serverer suppen med kød/mel-boller, som fik et opkog i en gryde ved siden af... på den måde kan overskydende suppe nemlig fryses ned, eller bruges til andre formål, som f.eks. "væske" i hjemmebagte boller.
Tips:
Istedet for nye kartofler kan kogte kartofler eller kartoffelmos fra dagen før bruges.
Der kan også bruges squash, som har en fin mild smag... her skal skallen dog ikke bruges, med mindre suppen si's.
Istedet for fløde kan der bruges en rest fløde/friskost, mælk eller cremefraiche.
Suppen kan serveres med stegt bacon, brødcroutoner, tigerrejer eller kylling... istedet for kød/mel-boller.
Hele suppen kan selvfølgelig også baseres på broccoli-stokken :-D
Ingen kommentarer:
Send en kommentar