søndag den 21. februar 2016

Det ½ æg - når du bager


Hvor tit støder man ikke på sætningen: "Pensel brødet med æg", når man læser en bageopskrift?? Indrømmet... selvfølgelig kan man i mange tilfælde vælge, at bruge noget andet, men indimellem er æg bare det bedste. Og så står man der... med et ½ øko æg.


Om du vælger, at kalde den æggekage eller noget så fanzy, som frittata... bestemmer du selv, men her hedder den: "Mors lille hemmelige hyggespreder" - (skal ikke deles med nogen)

Du flår lågen op til køleskabet og spejder efter rester. Det kan være kogte kartofler eller grønsager. Lidt kylling er også godt. Det valgte skæres i mundrette stykker og lægges i en smurt ramekin. Fyld kun formen 2/3 op.
Så tjekker du efter fløde, mælk eller cremefraiche... og tager samme mængde, som det sammenpiskede halve æg. Krydr let med salt og peber.
Har du nu en anelse revet ost og lidt bacon... smider du det over fyldet, inden du hælder æggemassen på.
Så er det bare at sætte den lille lækkerhed i ovnen, sammen med det brød du bager... dog minimum 20 minutter. Tjek at æggemassen er stivnet :-D


Super let og lækkert. Kan nydes som den er, eller med en halv rugbrød... eller salat.


2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Tak skal du have Ilhja... det er for dumt, at smide noget ud, der sagtens kan bruges til en lille lækker hapser.

      - Pia

      Slet