lørdag den 13. februar 2016

Tips: "Genbrug" af tørt brød

Du kender det sikkert... dit brød er blevet så kedeligt og tørt, at du mest af alt her lyst til at smide det ud og tage hul på en ny pakke, hvis du da ikke ligefrem bager selv. Men... det er der altså ingen grund til :-D Her kommer x-antal tips til, hvordan du gør tørt brød spiseligt i god Stop Spild Af Mad - stil.


Mon ikke der i enhver husstand findes en eller anden form for brødrister??
Tørt rugbrød bliver blødt og lækkert igen, hvis det lige får et par sekunder i brødristeren. Lad brødet "stå op", når det skal afkøles. Du kan selvfølgelig også vælge at riste det sprødt... som i min verden smager bedst helt afkølet.
Franskbrød?? Arhh!! Det behøver jeg næppe uddybe :-D

Brødcroutoner kan laves af stort set alt brød...

Og i alle udformninger

Tørt brød kan laves til lækre hapsere med forårsløg, eller let tilbehør med krydderurter, når du griller

Oste-brød med skinke eller hamburgerryg

"Pizza-boller" eller "Pizza-toast"

Alle kender selvfølgelig den gængse toast... med skinke og ost. Men du kan også lave panini, hvor indholdet udvides med f.eks. løg og tomat... eller hvad du lyster

Ægge-boller... brunch i én

Mere godt morgenmad... kan laves både med toastbrød og boller

"Croutoner" med mere smag

Det var "et par stykker" af mine forslag, men... husk nu lige, at brød kan fryses, så start med det, hvis du har for meget :-D





Ingen kommentarer:

Send en kommentar