torsdag den 11. februar 2016

Stop spild af gulerødder


Hvis du kan abstraherer fra det farserede blomkål, kommer der her en såre simpel måde, til "aflivning" af mange gulerødder på en gang... og så smager det ovenikøbet skønt :-D

Husk: Skulle skaden være sket... og dine gulerødder ligger bløde i skuffen og griner højlydt af dig, kan du altid give dem kunstig åndedræt, ved at give dem et chok med iskoldt vand. Efter blot et par timer i køleskabet, er gulerødderne nu så sprøde, at de sagtens kan spises rå. Men... i dette tilfælde er det ikke engang nødvendigt, for gulerødderne skal koges møre.

Gulerodspuré i den børnevenlige variant:
En hel masse skrællede gulerødder
Vand
1 nip salt
En lille klat smør

Kog/damp gulerødderne møre i så lidt vand som muligt
Hæld eventuel overskydende vand fra og gem det... der skal helst ikke være mange dråber tilbage
Blend gulerødderne... og tilsæt hvis nødvendigt, de få dråber kogevand
Smag puréen til med salt... og pisk den op med smør

Ønsker du mere smag:
Kog et løg sammen med gulerødderne
Tilsæt krydderurter når puréen er blended
... eller hvidløg
Server rygende varm til alt slags kød

Tip hvis du får lavet for meget:
Hvis du selv bager dit brød, kan du bruge den, når du bager f.eks. pølsebrød... eller alt andet brød
Du kan også bruge den i "fars-mad" som frikadeller, farsbrød eller hakkebøffer
Eller... i sovs og blendede supper
Mulighederne er mangfoldige



Ingen kommentarer:

Send en kommentar