"Kikærter - er det ikke noget for helsefreaks og gamle hippier??" Nogen vil ikke røre dem med en ildtang, men jeg er nu farlig glad for f.eks. humus og gulerodstave.
De kan købes på dåse, men økonomien ligger i, at koge dem selv. Desuden smager de bedre... og du slipper for den udefinerbare smag af lage.
Udblød de tørrede kikærter 10-12 timer i koldt vand tildækket.
Hæld vandet fra.
Kog dem i friskt og usaltet vand 45-60 minutter.
Afdryp dem i en sigte.
Kikærter kan bruges i salater, supper, gryderetter, postejer og purerede i fx humus og falafel.
Når jeg bruger kikærter i salaten, svitser jeg dem først i en dråbe olie og krydre med hvad lysten lige er til den dag. Det kan være chili, spidskommen, koriander, paprika... "you name it". Herefter skal de afkøles, inden de vendes i salaten. Mums!!! :-D
Har du mod på kikærter??
Vi har masser af mod på kikærter.
SvarSletHumus "I love it" som fyld i hjemmebagte pitabrød Mums.... På hjemmebagte knækbrød Nam nam.
Og så pesto til.. Børnene i den vuggestue hvor jeg arbejder er også vilde med det. Så får de grissinier som de kan dyppe med.
Kh
Hanne
Hej Hanne
SletDu har ret... humus er SÅ godt :-D Tror desværre mange snyder sig selv for oplevelsen pga. af farven. Så det er skønt at vide, at de i vuggestuen ikke er "bange".
- Pia
Jeg må med skam indrømme, at jeg vist aldrig har smagt kikærter, men jeg kan udfra dit indlæg forstå, at jeg går glip af noget godt, så jeg vil give det et forsøg i weekenden :-)
SvarSletHej Louise.
SletGodt for dig!!! er spændt på, om kikærter er noget for dig :-D
- Pia