søndag den 1. februar 2015

Tips til kikærter


"Kikærter - er det ikke noget for helsefreaks og gamle hippier??" Nogen vil ikke røre dem med en ildtang, men jeg er nu farlig glad for f.eks. humus og gulerodstave.

De kan købes på dåse, men økonomien ligger i, at koge dem selv. Desuden smager de bedre... og du slipper for den udefinerbare smag af lage.

Udblød de tørrede kikærter 10-12 timer i koldt vand tildækket.
Hæld vandet fra.
Kog dem i friskt og usaltet vand 45-60 minutter.
Afdryp dem i en sigte.
Kikærter kan bruges i salater, supper, gryderetter, postejer og purerede i fx humus og falafel. Som vi ikke snakker mere om :-/

Efter kogning er de klar til at spise... men er det den eneste måde, man har smagt kikærter på, kan jeg godt forstå, hvis der skulle sidde en enkelt eller to, der syntes, kikærter er r*vkedelige :-D

Når jeg bruger kikærter i salaten, svitser jeg dem først i en dråbe olie og krydre med hvad lysten lige er til den dag. Det kan være chili, spidskommen, koriander, paprika... "you name it". Herefter skal de afkøles, inden de vendes i salaten. Mums!!! :-D

Har du mod på kikærter??

4 kommentarer:

 1. Vi har masser af mod på kikærter.
  Humus "I love it" som fyld i hjemmebagte pitabrød Mums.... På hjemmebagte knækbrød Nam nam.

  Og så pesto til.. Børnene i den vuggestue hvor jeg arbejder er også vilde med det. Så får de grissinier som de kan dyppe med.

  Kh
  Hanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Hanne

   Du har ret... humus er SÅ godt :-D Tror desværre mange snyder sig selv for oplevelsen pga. af farven. Så det er skønt at vide, at de i vuggestuen ikke er "bange".

   - Pia

   Slet
 2. Jeg må med skam indrømme, at jeg vist aldrig har smagt kikærter, men jeg kan udfra dit indlæg forstå, at jeg går glip af noget godt, så jeg vil give det et forsøg i weekenden :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Louise.

   Godt for dig!!! er spændt på, om kikærter er noget for dig :-D

   - Pia

   Slet