Må absolut være hjerter i rødvinssovs:-D
Ialtfald var det det, der poppede op... da jeg så den 1/3 flaske rødvin fra weekenden og baconen, der havde overskredet datoen. Selvfølgelig skulle vi have hjerter i rødvinssovs :-D Frem fra gemmeren hev jeg min gamle opskrift :-D
4 personer
500 g svinehjerter
100 g bacon i tern
300 g champignon i kvarter
2 hakkede løg
2 gulerødder i mønter
3 dl rødvin
3 dl vand
1 tsk. friskkværnet peber
Start med at rengør hjerterne for blod og årer. Skær dem i mundrette tern.
Gå derefter videre til grønsagerne... samtidig med baconen svitses i en tykbundet gryde.
Kom hjerterne ved. Lad dem stege med i 5-10 minutter under jævnlig vending.
Kom grønsagerne ved… og steg til champignonerne har fået halv størrelse.
Tilsæt rødvin… og lad det koge godt ind.
Hæld vand ved… og tilføj friskkværnet peber.
Lad retten simre i 1 times tid.
Jævn retten og tilsæt evt. kulør… smag til med salt.
Selvfølgelig kan du også vælge at drikke rødvinen :-D Eller fryse den ned som "Bouillonterninger". Hvad vælger du??
Serveres selvfølgelig med kartoffelmos og syltede rødbeder.
Det lyder dejligt. Vi får alt for sjældent hjerter, og jeg vender altid tilbage til de samme to opskrifter, når det endeligt sker. Jeg er nok ikke den eneste, der er på udebane når det gælder indmad, så det er skønt med lidt inspiration.
SvarSletJeg elsker indmad... vi får det bare for sjældent :-D Har det som dig, det bliver de få gamle opskrifter om og om igen. Men næste gang... vil jeg se, om jeg ikke kan finde en helt ny en af slagsen.
Slet- Pia
Drikke ikke rødvin og spiser ikke indmad....føj et kedeligt liv :-D
SvarSletDer bliver kun købt lever til hundene, de elsker det til gengæld. Rødvin indkøbes og fryses ned i mindre portioner til madlavningen, der elsker jeg at det er i :-D
Pssst L... jeg drikker heller ikke rødvin (ret tit), kan simpelthen ikke tåle det i maven, men vi har altid en flaske stående, hvis der skulle komme gæster forbi, der gerne vil have et glas... vores hjerter i rødvinssovs får vi lov at beholde helt for os selv... ha ha. Kender faktisk ikke ret mange, der spiser indmad.
SletHaha godt du kan få mig til at føle mig lidt mere normal :-D
SletDa min bror vidste, at jeg gerne vil have et glas god rødvin af og til, gav han mig for over 25 år siden en dejlig julegave - nogle specielle gummipropper + en dims til at suge vakuum. Vinen holder sig, og den smager godt lige til sidste glas. Jeg kommer dog også vin i maden. Jeg har jo flere propper :-) Mine børn elskede bøf Stroganoff lavet med oksehjerter - men dem ser jeg aldrig mere i supermarkedet. Vi spiser ikke ost, men hver morgen spiser vi min egen leverpostej med en stabel agurk eller rød peberfrugt til. Stegt kalvelever er også en af mine hofretter.
SvarSletElsebeth
Selvom jeg er glad for leverpostej... ville jeg nødig undvære ost, og den må godt være så stærk, at den river i næsen og øjnene løber i vand :-D
SletRigtig smart med den dims.