Den med agurk
Pressede hvidløg blandes med creme fraiche (det er ikke nødvendigt at dræne den)
Hele molevitten blandes sammen og smages til med salt
Den spidse
Til sommer... når man nærmest får kastet bundter af radisser i nakken, er den grønsag et super godt alternativ til agurken. Tzatzikien bliver her en anelse "spids" i smagen.
Riv radisserne groft… drys med 1 spsk. salt og lad dem trække 15 minutter, hvor de vendes et par gange. Hæld dem i en si, så væden kan løbe fra… alt under en time er sjusk, for de smider meget væske.
Pres 2 fed hvidløg i en passende mængde creme fraiche 18%
Bland de to ting sammen… og smag til med salt.
Den med rødbede
Dette er ikke en opskrift, du skal give dig i kast med, hvis du ikke kan lide smagen af rå rødbede, selvom den giver kulør på hverdagen, dagen efter indtagelse. Hæ hæ :-D
Fremgangsmåden... er som de ovenstående, dog skal der også tilsættes saft fra en øko-citron og en anelse spidskommen.
Selvom rødbeden har været hængt til afdrypning, afgiver den stadig en masse af væde, så i dette tilfælde, skal tzatzikien først røres sammen umiddelbart før servering.
Opskriften er nærmest som de ovenstående, dog mere knasende og grov.
En med hvidkål
Opskriften er nærmest som de ovenstående, dog mere knasende og grov.
Og lige en med gulerod
Elsker tzatziki....uhhhmmmm jeg har den med radisse til gode at prøve, men et skal den da helt sikkert.
SvarSletJeg har lavet grønkålstzatziki, mums det er en favorit her i Casa Fangel
http://laavisesmad.blogspot.com/2014/12/farsfad-grnkalstzatziki.html
Hej L
SletMan kan jo nærmest bruge alle slags grønsager... tilsætte "hvidløgs dressing", om det så kan kaldes tzatziki, ved jeg ikke. Men bare det smager godt :-D
Din med grønkål kunne jeg godt tænke mig at prøve, eneste problem er bare, at sidst B fik grønkål, sad han med en ½ orm på tallerkenen. Ha Ha Ha... så det bliver ikke inden for nærmeste fremtid :-D
- Pia
Ohhhh no jeg ville falde om hvis det skete for mig :-D
SletHa Ha ha... pjat med dig L :-D Har du aldrig spist et æble og fundet en ½ orm?? Man får opkastnings-fornemmelser for en periode... og synet af æbler er ikke videre tiltrækkende :-D
Slet"Been there - done that"
Nope...tror jeg ikke, men det kan osse være at jeg lykkeligt har glemt alt om det.
SvarSlet