lørdag den 27. september 2014
Æbletærte med lakrids-pulver og hasselnødder
Da jeg for nogen dage siden beskrev, hvordan man undgår at kageformen brænder på, spurgte en af mine læsere om opskriften på den æbletærte, jeg viste eksempel med. Så her kommer den :-D
Æbletærte til 8-10 personer:
2½ dl mel
5 spsk. sukker (gem 1 spsk. til formen)
½ tsk. bagepulver
100 g smeltet kærgården (du kan også bruge almindelig smør)
Saft af en ½ øko-citron
6 skrællede æbler i både
1 dåse kondenseret mælk (den på 400 ml)
50g grofthakket hasselnødder (kan undlades)
1 tsk. lakridspulver (kan undlades)
Start med æblerne og læg dem i en skål med citronsaften.
Bland mel, sukker og bagepulver i en lille skål... og tilsæt det smeltede smør.
Pres med det samme dejen ud i et 26 cm tærtefad... som er smurt og har fået drysset sukker på.
På det her tidspunkt skal du forvarme ovnen til 150 grader.
Fordel æble-bådene over dejen.
Hvis du vælger at tilsætte lakrids-pulver og hasselnødder...
Er det nu du fordele det over æblerne... inden den kondenserede mælk tilsættes.
Bag nu tærten ved 150 grader i 15 minutter.
Sæt temperaturen op til 175 grader og bag videre i 50 minutter.
Server kagen med vanilje-rørt creme fraiche eller koldt flødeskum.
Etiketter:
Dessert,
Frugt,
Guf til kaffen,
Kage,
Nødder/mandler,
Smør,
Æbler
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar