torsdag den 26. juni 2014

Grøn æggekage med champignon


Sommeren er en skøn tid... de små landevejs-butikker er så småt ved at blive til noget og jeg kan simpelthen ikke stå for tilbuddene på friske æg :-D Men de skal jo også spises...

Grøn æggekage til 2 personer:

Bacon i skiver
½ bakke hvide (efterhånden brune) champignon
5-6 æg
1 slat fløde der skulle bruges (ca. 1-1½ dl)
7-8 kugler optøet og afdryppet spinat
Cherry tomater
Peber og salt... vær varsom med salten

Steg bacon skiverne sprøde på en pande... og husk... steg nu rigeligt, for de har med at forsvinde på mystisk vis, hvis man vender ryggen til i et par sekunder :-D
Hæld evt. lidt af fedtet fra, hvis du syntes, der er for meget på panden
Steg champignon skåret i kvarter sprøde i det resterende bacon fedt
Når de er ved at være der, skrues der ned til et minimum for varmen
I mellemtiden piskes æg, fløde, spinat og peber godt sammen... og cherry tomaterne skæres i halve
Hæld æggeblandingen på panden... og læg tomater på. Næste gang vender jeg tomaterne med skærefladen opad, for de springer, som små saftfyldte bomber, når man stikker en gaffel gennem skindet. Tro mig... det kan give et royalistisk svineri + saften er varm at få på kroppen :-D
Lad æggekagen stege i 20 minutter til æggeblandingen er stivnet og gennembagt
Server i kagen pyntet med bacon og persille... mums en grøn fryd for både gane og øje :-D

Kig her, hvis du vil se et andet forslag til en "Stop Spild Af Mad" æggekage :-D

Ingen kommentarer:

Send en kommentar