fredag den 6. juni 2014

Inspiration: Ris


Når min bedre halvdel og jeg f.eks får boller i karry, skal der selvfølgelig ris til. Ikke den uspiselig slags... der findes på kogeposer... findes de iøvrigt overhovedet stadigvæk? men gode jasmin ris, hvor man selv måler af. Næsten hver gang får jeg kogt alt for mange, men det er der råd for. Kogte ris kan nemlig bruges til:

1. Stegte ris... med masser af knasende grønsager
2. Som fyld i boller og brød
3. Som fyld i f.eks frikadeller og farsbrød
4. Som bund i en ellers ikke så mættende suppe
5. I fyldte grønsager
6. I  kold ris-salat
7. Som fyld i pandekager med ristet kød

Husk: Som med alle andre ting, skal risene hurtigt køles ned efter tilberedning... og kan du slet ikke finde på noget at bruge dem til, så smid dem på frost til en dag, hvor din fantasi er lidt større.

Hvad bruger du overskud af kogte ris til?

2 kommentarer:

 1. Da Jens Peter blev døbt, fik han det fineste sølvkrus i gave. Det passede lige med to kopper ris og tre kopper vand. Da han flyttede hjemefra, skulle han selvfølgelig have sit krus med. "Ja men, hvordan skal jeg nu kunne koge ris for eftertiden - du spiser jo stadig hos mig?!" Han stjal også min sovse-grydeske, som jeg havde slidt på - og stadig gør - så den lige bestemt passer til sovsegryden. Han fik en "fin" ny træske med, da han rejste - så MIN træske måtte han pænt levere tilbage (selvom han ikke syntes, den var særlig god ENDNU) - trøst dig, det bliver bedre om 25 år, sagde jeg :-) Dén bliver han den første til at snuppe, den dag jeg lukker mine øjne. OG sådan kan små ting blive uundværlige i dagligdagen!
  Elsebeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elsebeth

   Mors gamle kande til kartoffelvandet... troede jeg ærligt talt ikke, jeg kunne undvære, da jeg flyttede hjemmefra for 30 år siden :-D Jeg lever dog i bedste velgående... men der skal ikke herske tvivl, det er mit nummer, der står under bunden :-D

   Hæ hæ... vi to koger heller ikke ris på samme måde. jeg køre altid på 1 dl ris, til 2 dele vand. Når vandet koger, skal de koge i 10 minutter, hvorefter varmen slukkes og risene får yderligere 10 minutter. Ingen låg... og INGEN rørren rundt i risene på noget tidspunkt, før de er færdig.

   - Pia

   Slet