mandag den 2. juni 2014

Muffins - med den sidste slat af marmelade


Dybt bagerst i køleskabet stod et glas appelsin marmelade begravet med en lille slat i...


Og nu da sæsonen for hjemmelavet marmelade eller kompot er kommet, tænkte jeg, den skal aflives... og det kunne ikke gå hurtigt nok :-D Jeg har før lavet muffins med kompot, så hvorfor ikke med marmelade??

12 muffins med appelsin marmelade:

125g smør
125g sukker
2 tsk. vanilje
3 æg
125g mel
1 tsk. bagepulver
50-100g mandler

Smelt smørret og afkøl
Pisk sukker, vanilje og æg sammen til en luftig masse, der ikke knaser
Hak mandlerne (om du vil smutte dem eller ej, bestemmer du, men det er ikke nødvendigt)
Sigt mel og bagepulver ned i æggemassen... rør godt
Tilsæt smørret... og rør igen godt. Der må ikke være klumper
Til slut tilsættes mandlerne
Fordel dejen i 12 muffins forme... gøres afgjort nemmest med en sprøjtepose
Lav en lille fordybning i dejen og læg 1 tsk. marmelade i midten af hver


Bag i en 175 grader forvarmet oven i ca. 20 minutter. Mærk efter med en strikkepind eller ligende, hænger der dej ved, skal de have længere tid.
Når muffinsene bager, hæver de så marmeladen er skjult, hvilket også er årsagen til, at jeg ikke pynter dem. Tror simpelthen det bliver for "vammelt", men det vælger du selvfølgelig helt selv.

Note: Er overbevist om hvilken helst slags marmelade eller kompot kan bruges... og mandlerne kan skiftes ud med den slags nødder, man nu har stående.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar