onsdag den 25. juni 2014
Hyldeblomst sirup
Hovsa... som tiden dog flyver :-D Men her kommer min opskrift på hyldeblomst sirup, som jeg lovede her.
Sirup til 3 små glas:
35-40 klaser hyldeblomster
1 øko-citron
1 dl akacie honning
1 liter vand
- og sukker
Pluk de skønne velduftende klaser i solskin og ryst smådyrene af (nogen vælger at skylle dem med vand, hvilket dog er synd og skam, da meget af den fine pollen går tabt i skyllevandet)
Læg klaserne (med så lidt stilk, som overhovedet muligt) i vand sammen med en øko-citron, skåret i både
Tilsæt akacie honning og lad blandingen simre i 30 minutter
Hæld hele molevitten gennem et klæde
På dette tidspunkt har væsken den mest utrolige skønne gule farve... jeg valgte dog at koge den yderligere ind i 30 minutter, så den passede til de glas, jeg havde
Tilsæt sukker... (f.eks. 600g væske = 600g sukker)... og lad gryden simre, til indholdet får en sirup-ligende tilstand
Hæld siruppen på skoldede glas
Brug siruppen på stærk "mug-ost", til ovnbagte rodfrugter... eller på en skøn hjemmelavet vanilje parfait
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar