søndag den 15. marts 2015

Tips: Små lækre pølsehorn


Hvem kan ikke lide pølsehorn... altså små nuttede nogen af slagsen, som kan spises i to-tre bidder?? Det er bare hyggeligt med mini-mad :-D

Til 33 mini-pølsehorn skal du bruge:
500 g mel
75 g smeltet smør
50 g gær
1½ æg (det sidste halve æg skal bruges til pensling)
2½ dl fingerlunt vand eller mælk
½ spsk. sukker
1½ tsk. salt
33 cocktailpølser (gør dig den tjeneste at kigge på indholdsfortegnelsen... og vælg udfra kødmængden. Der er virkelig rigtig mange dårlige cocktailpølser imellem)
En lille smule groft salt.


Lun væsken og opløs gæren heri
Tilsæt de øvrige ingredienser... undtagen pølser, den grove salt og det halve æg... og rør dejen godt sammen. Tilsæt evt. ekstra mel, hvis den er for klistret
Som sådan skal dejen ikke hæve endnu, men lad den hvile sig under et stykke film, mens du får ryddet op på køkkenbordet.
Kommer pølserne fra fryseren, så sørg for de er tørre


Skær dejen ud i 4 stykker og rul dem ensartet tykke tynde



Skær rullerne i stykker på størrelse med en bordfodbold. Tryk dem flade og læg pølserne i... og luk dejen rundt om. Nogen vil gerne have, man kan se pølsen... men ikke jeg :-D


Læg pølsehornene på en bageplade med bagepapir... og lad dem hæve i 20 minutter


Pensel med æg... og drys med lidt groft salt, hvis du er en salt-gris, som jeg :-D
Bag pølsehornene ved 200 grader i 12-14 minutter... tjek ofte de sidste 5 minutter.


Når hornene er kølet lidt af, skal de opbevares på køl... hvis altså der er nogen tilbage. De kan selvfølgelig også fryses :-D


Ingen kommentarer:

Send en kommentar