mandag den 14. juli 2014

Lækkert (tøm-køleskabet) sommermad


Da vi stod for at skulle tilbringe et par dage... eller mere i kolonihaven, var det god grund til, at tage et nærmere kik på køleskabets indhold. Og det var da vist meget godt, jeg fik gjort det... det kom der nemlig den herligste sommermenu ud af :-D


Start med at forberede farsbrødet:

300g svinefars
1 finthakket løg
1 dl fløde... skulle bruges og havde desuden ingen æg
2 spsk. mel
1 tsk. salt
1 slat vand... hvis nødvendigt
- ovenstående ingredienser røres sammen og stilles på køl i 30 minutter - imens forberedes grønsags-fadet...
6 blancherede grønne asparges
Bacon i skiver
1-2 spsk. rasp


Det lækre grønsags-fad bestod af:

2 store kartofler i store stykker... nu er de nye kartofler jo klar i kolonihaven, så de skulle bruges
3 gulerødder i stave... de var blevet bløde, men havde fået kunstigt åndedræt
1 rød snack peber i store stykker
1 rødløg i både... øv altså... havde igen svedt ud, at rødløg får en træls farve, når de bliver tilberedt (ses også på farsbrødet)
Stilke af frisk timian og rosmarin
En anelse olie... som var blended med hvidløg, sambal oelek og salt... grønsagerne må ikke sejle i olien, de skal blot "coates"

Forvarm ovnen til 250g mens du gør farsbrødet færdigt.
Drys raspen på et stykke bagepapir og læg farsen ovenpå i en firkant.
Fordel aspargesene ovenpå... og rul farsen sammen til et brød ved hjælp af bagepapiret
Læg brødet i et smurt ovnfast fad og dæk med baconskiver
Hæld 2 dl fløde i bunden af fadet... vand kan også gøre det
Sæt fadet i ovnen i 10 minutter og skru herefter varmen ned til 200 grader
Sæt grønsags-fadet i ovnen og bag videre i 35-40 minutter
Hæld med jævne mellemrum fløden fra fadet over brødet
Vend grønsagerne en enkelt gang eller to



Mums hvor blev det godt... lækre velsmagende al dente grønsager og smagfuld farsbrød. Det overskydende væske i fadet røg i fryseren... altså efter min bedre halvdel havde taget for sig :-D Det bruger jeg enten til en sovs eller suppe på et senere tidspunkt.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar