lørdag den 19. marts 2016

Gendyrk "Reminder" og gratis glæder


Med foråret inden for rækkevidde kribler det seriøst i fingrene... og jeg sukker højlydt efter nye sprøde grønsager. Men mens jeg venter tålmodigt, bliver vinduskarmen fyldt op med "gendyrk" :-D Selvfølgelig kan det langt fra dække hele vores grønt-forbrug... men det er sjovt og gratis.

Porrerrødbeder og hjertesalat er taknemmelige ofre... men sjovest er det nu, at dyrke snackpeber på frøene fra en "købe-peber" :-D Hvis du skynder dig, kan du stadig nå det.


Næste gendyrk projekt... er at få en avocado-sten til at spire blive til et "træ". Ja, jeg ved godt, det aldrig kommer til at bære frugt, men det skal nu prøves alligevel.


Desuden... vil der løbende komme indlæg på bloggen om spiselige projekter i vinduskarmen, hvis de virker :-/

Og er du til ramsløg... kan jeg orientere om, at de allerede nu spirer derudaf  :-D I år er jeg kampberedt. Der skal ramsløg og blomster... på menuen.
4 kommentarer:

 1. Jeg må opgive hjertesalat, jeg har prøvet et par gange nu og den bliver ikke større end 2 cm og det er kun den inderste del som vokser. Det er meget frustrende

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Illhja

   Øv... jeg kan godt forstå, du syntes, det er frustrende. Men... det er nu også langt fra hver gang, at mine lykkedes. Selvfølgelig bliver de ikke så store, men det er vildt hyggeligt, at plukke gratis mad fra vindueskarmen.

   Du må på den igen.
   - Pia

   Slet
 2. Mit forsøg med en avokadosten endte med et stort flot træ. Sæt tre tandstikkere i og læg stenen på kanten af et glas med vand, så den lige rører vandet. I jorden med den, når den har skudt.

  Sidste år kom min søn hjem til mig med sit store pebertræ. Den står foran et sydvendt vindue i mit soveværelse og har i år givet tre store røde frugter. To mere er godt på vej, og der er seks blomster. Så jeg har svært ved at forstå, at folk smider planterne ud (hvis ellers de har mulighed for, at de kan stå i et i et værelse med lav temperatur om vinteren).
  Elsebeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Min avokadosten... er dum, gør slet ingenting :-/

   Tænk!! Jeg var slet ikke klar over, at "pebertræer" var flerårige. Måske jeg forsøger mig med en plante i soveværelset i år :-D

   - Pia

   Slet