mandag den 7. marts 2016

Bagt æggekage - med rygeost og rester


Som stort set altid, blev søndagen Store "Stop Spild Af Mad" - dag. Køleskabet blev gennemgået... og de ting der kunne, blev opdateret på min fryser-seddel. Alle de andre ting blev stillet i parade på køkkenbordet... og det tog ikke lang tid, før det stod klart, at der skulle æggekage på menuen.

Æggekage
til 2-3 personer
2-3 dl blandet grønsager... ærter, snackpeber og forårsløg fra en salat tideligere på ugen. Du kan selvfølgelig bruge friske alt efter temperament
En kylling-rest
Blancherede blomkål
Grønsager og kylling lægges i et smurt fad... god ide at blande dem godt, det gør jeg selv næste gang


Æggemasse:
dato-æg
1 spsk. creme fraich... som oprindelig var en dressing
2 spsk. rygeost... også en dato-vare (ikke strengt nødvendig)
1-2 dl fløde... som skulle bruges
Salt og peber


Æggemassen piskes grundigt sammen... og hældes i fadet. Bank det evt. lidt i bordet, så massen er ordentligt fordelt


Dæk med et par gode håndfulde revet ost... selvfølgelig din egen fra fryseren :-D eller en købt


Efter 20-30 minutter ved 200 grader er æggekagen færdig, den har dog godt af at "hvile" i 5-6 minutter, inden du begynder at skære i den.


Server æggekagen med rigelige tomater og rugbrød.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar