Biksemad... ja vi kender det alle. Stykker af kogt kartoffel blandet med løg og kødstykker og stegt på en varm pande. Retten serveres med spejlæg og syltede rødbeder og gerne med HP-sauce, Worcestershire Sauce, Engelsk Sauce og/eller ketchup til, samt ofte med rugbrød ved siden af. Retten kan også serveres med sauce béarnaise.
Hos os er der ingen grænser for, hvad der kan bruges til biksemad. Det er egentlig bare et spørgsmål om, hvad der er i køleskabet... og så står den på Store "Stop Spild Af Mad" - dag
Den traditionelle biksemad, den er god... men det er den her spiller også max :-D
Køleskabet gemte:
3 rå kartofler
6-7 rå rosenkål
En ½ rød snack peber
En 1/4 fennikel
En humpel hvidkål
Rester af tilberedt kylling
... og ikke mindst fedtet fra stegt bacon
Vanskelig er det ikke... alle de rå grønsager skæres i mundrette stykker og steges i baconfedt.
Start med dem der skal være gennemstegte... altså kartoflerne
Dernæst dem der godt må være al dente... rosenkål . fennikel og hvidkål
Smid snackper og kylling på til slut... og server. Evt. med en rest salat fra forgående dage.
Selvfølgelig kan du bruge lige nøjagtig de grønsags-rester, du har liggende.
Se... det er god Stop Spild Af Mad - stil ;-D
Mission Completed!!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar