onsdag den 18. november 2015

To nemme... og helt uundværlige :-D


Purløg-dressing. Ok... måske det er lidt sent at komme med den, når vi nærmer os december måned, som vitterlig ikke er årstiden for friske danske krydderurter. Men jeg blev så glædeligt overrasket, da jeg i fryseren fandt op til flere bøtter med purløg... som jeg i løbet af sommeren havde klippet, netop fordi jeg havde så meget :-D Det samme kan du jo gøre, hvis du køber en lille potte... og ikke får brugt det hele. Husk: Purløg skal bare skylles , tørres og klippes inden det kommer i fryseren... ikke noget med at blancherer her :-D

Jeg bruger ikke de store armbevægelser, når jeg lave purløg-dressing. Cremefraiche i den mængde du mener, du/I i får spist i løbet af to dage. Purløg i rigelige mængder... og smagt til med salt. (That's it!!) :-D


Den anden helt uundværlige ting på matriklen er hvidløgs-olie. Den er simpelthen et "must" på hjemmelavet pizza...  Og som smagsgiver i mange andre retter. Desuden kan den holde sig længe i køleskabet... hvis den får lov. Hos os er det totalt umuligt at få spist de 3 hvidløg, man kan købe i et net... inden de bliver frygtelig kedelige. Men står der olie i køleskabet... går det som en leg :-D Det eneste det kræver er, en stavblender, hvidløg, olie og salt. Ønsker du ekstra smag... tilsættes de krydderurter, du har stående.

Hvordan får du brugt dine hvidløg, inden det er for sent??


9 kommentarer:

  1. Jeg når aldrig at få brugt mine hvidløg, så det ender med, jeg smider dem ud :-(

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg kender det kun alt for godt... hvidløg er også et af mine "Stop Spild Af Mad" - problemer. Jeg bliver vist lige nød til at grave dybere :-D

      Slet
  2. Smid upillede hvidløgs fed med hver gang du har noget i ovnen (måske ikke brød og kage :-)) De kan så smøres på kødet, kartoflerne eller brødet. De smager jo helt mildt og sødt når de er bagt.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Hannah

      Sikke dog en god ide. Den vil min bedre halvdel helt sikkert sætte pris på :-D

      :-D Pia

      Slet
  3. Jeg tørrer dem, for vi bruger faktisk meget tørret hvidløg :-D

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej L :-D

      Hvordan tørrer du dem?? Det må da tage en krig i ovnen, eller...??

      Pia

      Slet
    2. I ovnen ved den laveste temperatur og så bare til det er tørt, men se her http://laavisesmad.blogspot.com/2014/05/trret-hvidlg.html

      Efterfølgende har jeg fået en dehydrator som jeg har planer om at tørre min næste portion i :-)

      Slet
    3. Ahhh :-D Så er det da hvidløg, der skal i ovnen sammen med "pulled pork"... alt andet ville da være for dumt.

      Har godt set, du har fået en dehydrater, men sådan en er jeg ikke ejer af (endnu) :-D

      Slet
    4. Kan godt lide at du siger endnu :-D Du ville få stor gavn af den når du nu har kolonihaven.
      Men ja det med pulled port har jeg faktisk ikk tænkt på, skide god ide

      Slet