tirsdag den 19. august 2014

Boller i "karry"... for svindlere - på den Caribiske måde

Hovsa... den har I da vist set før??


Men ikke destro mindre, var det ugens "gratis" aftensmad :-D

I køkkenskabet havde jeg gravet en brik-suppe frem, som viste sig at være langt over datoen. Denne gang var det en caribisk kyllingesuppe, jeg havde fået fingrene i på tilbud. I gamle dage... havde jeg temmelig sikkert bare arkiveret den lodret, men den blev undersøgt for smag og duft... og viste sig ikke at fejle spor :-D Suppe havde jeg dog ikke lyst til på dagen... men brik-supperne er så tykke, at de egner sig storartet til (svindler) sovs.

Grønsags-skuffen blev støvsuget for de sørgelige rester... en stor halv-slatten porre og en enkelt ensom gulerod. Det måtte gøre det ud for dagens grønne input.

I køkkenskabet var der udover suppen... en lille smule jasmin ris... både noget og ingenting... men velvidende om, at jeg altid koger for mange ris, var jeg ret sikker på, at der var nok til min bedre halvdel og mig :-D

I fryseren var der en bøtte med "snyde" kødboller... så skal jeg da ikke flytte mere rundt på den.

I køleskabet... en bøtte med klippet purløg og en med bacon-fedt. Så skal det hele bare samles :-D

Grønsagerne snittes og hakkes
Bacon-fedtet smeltes i en gryde, hvorefter grønsagerne tilsættes
De skal ikke tage farve... blot steges til de bliver halv møre
Suppen hældes på i den mængde, man mener er nok som sovs... ca. 1/4 brik til 2 personer
Når suppen sovsen har kogt i 5 minutter... tilsættes kødbollerne (dem kan du sagtens tage direkte fra fryseren) og sovsen koges op igen, til bollerne er gennemvarme
I mellemtiden koges ris
Afslut med at vende purløg i sovsen... andre krydderurter kan selvfølgelig også bruges

Suppen jeg ikke brugte, kom selvfølgelig i en ren bøtte og endte i fryseren, så jeg er sikker på, resterne kan holde sig :-D

Hvilken slags "snyde-mad" laver du??

3 kommentarer:

  1. Det var skisme et godt tip - jeg husker nemlig pludselig at jeg har 2 af disse brikker liggende på bunden af min fryser. Mon ikk vi snart skal have svinder-sauce :-D

    SvarSlet
    Svar
    1. *Stort smil* Det syntes jeg, du skal gøre... du bestemmer jo helt selv, om der skal ekstra krydderier i og hvilke grønsager, du evt. vil bruge.

      P.s... med hensyn til din mail, så kommer jeg tilbage til dig, hurtigst muligt.

      - Pia

      Slet