fredag den 22. august 2014

Sådan strækker du farsen


Jeg må blankt tilstå, at når det handler om kød, køber jeg stort ind... altså store/flere kødpakker til en billig kilopris, men samtidig må jeg erkende, at jeg syntes godt om, Rema's holdning til flere-styks-tilbud, så er der noget for os alle. Jeg orker bare ikke, købe "enkelt" ind, når det gælder kød. Jeg handler stort ind ca. 1 gang om måneden. Hvor jeg så pakker kødet om i poser, der passer til 2 personer. Poserne ryger i fryseren... og kommer selvfølgelig på min fryser-seddel, så jeg har styr på sagerne.

Men indimellem hænder det så, der pludselig står et hold venner uden før døren kort tid før, jeg har har planlagt, min bedre halvdel og jeg skal spise. Hvad gør man så, når man gerne vil inviterer... og der kun er 300-350 gram hakket fars i en pose?? Man strækker farsen :-D

I gamle dage betød det... man tilsatte ekstra mel, så frikadellerne nærmest endte, som en hybrid mellem melboller og kedelige kødboller. Jeg husker dem med gru, når jeg selv besøgte en veninde med 5 søskende og gerne ville spise med... dengang blev der sandelig ikke sparet på melet :-)

Nu er der heldigvis kommet andre kødboller på suppen i form af grønsager :-D Jeg har før snakket om fars-roulade og fars-brød, som udover det hakket fars selvfølgelig, indbefattede tøm-køleskabet grønsager... genialt:-D Men farserede grønsager i alle afskygninger, er den perfekte "uventede gæster - mad"... det er billigt, en farverig oplevelse for øjet og du kan bruge tiden med vennerne, mens maden passer sig selv i ovnen.

Mulighederne er uendelig... her har jeg brugt hele gulerødder, der lige har kogt i 5 minutter, så de ikke kommer til at virke alt for rå, men du kan bruge lige nøjagtig de grønsager, du lyster. Pak grønsagerne ind i "frikadellefars" og smid dyret i ovnen. (Mit farserede gulerod's brød kunne dog sagtens have taget en gulerod mere :-D )


Hvordan strækker du aftensmaden, hvis der kommer uventede gæster??

3 kommentarer:

 1. Jeg er blevet rigtig glad for, at putte alle mulige hakkede og revne grøntsager i oksekødet, fx squash, aubergine, gulerødder, rød peber og også gerne forskellige svampe. Intet fad med en gang pasta og ost over, så smager det fortræffeligt: http://kirlir.blogspot.dk/2012/09/opskrift-gratineret-pasta-ratatouille.html?m=1 Jeg har også leget med en kombination af den nævnte ret, og så mexikanske pandekager og mornaysauce i lag - som en slags lasagne. Mulighederne er jo uendelige! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. *I et fad .. Sorry:) og sikke mange kommafejl jeg fik lavet, haha:)

   Slet
  2. Hej KirLir

   Kender det kun alt for godt, når man bliver ivirig... men her på min blog er kommafejl og stavefejl velkommen, det er sjældent, jeg ikke forstår meningen :-D

   Og ja mulighederne er uendelige... jeg kigger forbi :-D

   - Pia

   Slet