søndag den 17. august 2014

Spar på olien eller marinaden


Hvis der er noget, jeg virkelig ikke bryder mig om... så er det, når der bliver serveret grønsager og kartofler i et fad... og det hele så sejler i olie eller marinade. Det sker oftest, hvis den bare hældes over med rund hånd. Og så ikke et ord om Jamie Oliver, der altid afslutter sine opskrifter en lille smule ekstra olivenolie. 


Tricket til at spare på olien eller marinaden... er ganske enkelt en frysepose.


Grønsager og kartofler skæres groft og puttes i en pose.


Olie eller marinade kommes i posen lidt af gangen, samtidig med det fordeles grundigt, ved at dreje grønsagerne rundt i posen. Grønsagerne skal kun lige akkurat coates.


Kviste af timian og rosmarin giver en skøn smag. Dem fordeler jeg blot i fadet, så de er nemme at fjerne ved servering. Og husk endelig, at sådan et fadfuld kan tage en hel del salt.

Og hvis du nu skal have kylling med skind... kan du helt droppe olien eller marinaden.


De krydrede kyllingeoverlår lægges ganske enkelt ovenpå de blandede grønsager... og fadet sættes i ovnen til kyllingen er gennemstegt.


Det er totalt nemt aftensmad... med minimum forberedelse og opvask :-D "We like!!!"

Hvad er din mest tidsbesparende aftensmad ??

6 kommentarer:

 1. Når jeg marinerer kød, så gør jeg det stort set også altid i en frysepose. Først blander jeg marinaden i fryseposen, så ned med kødet og så en knude på. Det sparer både opvask, man er fri for kødsaft i køleskabet og det er nemt at vende posen lidt rundt indimellem, så marinaden fordeler sig jævnt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Pernille

   Det er også rigtigt smart... samme metode bruger jeg.

   - Pia

   Slet
 2. Sæt kartofler over i en lidt stor gryde; når de koger, kommer gulerødderne i og oven på gryden sættes en tætsluttende dyb tallerken med lidt kartoffelvand, en rødspætte, evt. delt i to, så den ligger nede i tallerkenen, en klat smør og hakket persille; låget lægges over tallerkenen, så den dækker fisken og slutter tæt. Når kartoflerne er kogt, er rødspætten færdig - og så skal jeg spise :-)
  Elsebeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elsebeth

   Rigtig smart tilberednings-metode :-D

   - Pia

   Slet