mandag den 7. september 2015

Fuglekvidder - på 3'ede sal


Dagligt laver jeg blandt andet smørrebrød på arbejde. Selvfølgelig betyder det en masse pålægs-ender, som ikke kan bruges... og dog. Hvor utroligt det end lyder, så er fuglekvidder noget der sælger. Og hvad er det så?? Det er en salat, der består af 3 ingredienser... pålægs-rester, løg og mayonnaise (eller creme cremefraiche).

Nu havde jeg så ævlet løs, om den der fuglekvidder herhjemme så længe... at B efterhånden troede, at jeg bare digtede. Men problemet er var, at vi meget sjældent køber pålæg, men bruger aftensmaden. I diverse supermarkeder kan man dog købe pålægs-rester utroligt billigt.


400 g rester for små 15,- Normalt/oftest er det blandet pålæg, men denne gang... udelukkende rullepølse.


Pakken røg i kurven, delt i regulære brugbare skiver, som kom i fryseren til madpakker.


Resten af "fnulleret" blev delt i to... den ene pakke kom også i fryseren, mens resten blev forvandlet til fuglekvidder, hvilket er så nemt, som at klø sig et vist sted :-D

Kom pålægs-resterne... som iøvrigt også kunne være en blanding af skinke, spegepølse, hamburgerryg og rullepølse i en mini-hakker sammen med løg. Kør blandingen så der ikke er store klumper
Tilsæt mayonnaise lidt af gangen, til salaten er sammenhængende... der skal overraskende lidt til
Og vupti... fuglekvidder!! Der skal hverken tilsættes salt eller peber... det er der nok af i selve pålæget.


Server fuglekvidderet på tykke skiver af groft rugbrød og pynt med rigeligt agurk :-D

Note: Syntes du nu, at fuglekvidder virker for træls... kan du lave en salat udelukkende med skinke og kalde den noget så eksotisk som... skinkesalat.


Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar