onsdag den 19. februar 2014

Mørbrad-"rester" - en af de billige


Når (svine)-mørbrad står på menuen, har jeg altid kød nok til to dage. Den første dag står den på gode bøffer af reelt kød... og resten ryger i køleskabet... for så at blive brugt i løbet af et par dage. Det kan enten være på en eller anden slags for sammenkogt, kød i wraps... eller smørdampet grønt med masser af smag.

Hos mig... skal der kartofler til (kog dem, du skal bruge i 12 minutter og skyl med koldt vand). Ikke fordi kartofler er nødvendige, men jeg elsker dem:-D Derudover ... jubler jeg højt af fryd over friske grønsager med smag, masser af smag...


5 forkogte kartofler, 1 porrer, 2 gulerødder, 1/4 fennikel, 1 spsk. ingefær og 1 rød pebersnack, 1 spsk. olie... og 1-2 spsk. smør. Krydderier?? Ja, salt og peber.

Svits først ingefæren i glohed olie... tilsæt gulerødder, porrer og fennikel og lad det svitse med i 5 minutter, uden det tager farve. Skru helt ned for varmen... tilsæt smør og forkogte kartofler. Læg låg på.

Imens tilberedes mørbraden...


Resterne af mørbraden skæres i fine tynde skiver, når fedt og sølvsene er fjernet. Ved bimørbraden kan det dog godt volde lidt problemer... men det kommer sig ikke så nøje. Gør det så godt, som du kan... det har ikke nogen betydning for smagen, men virker måske en anelse mere sejt. Krydr med salt og peber.

Lynsteg mørbraden... den skal faktisk ikke mere end lige ramme panden, så der skal arbejdes hurtigt. Steges den for længe... bliver kødet tørt og hårdt.


Et par minutter før servering tilsættes snak peberen, så den stadig er knasende sprød. Drys med mørbraden... og så er der serveret :-D

Mad til 2 personer max. 30,-
Ingen kommentarer:

Send en kommentar