søndag den 12. april 2015

Mini-flødeboller på saltet kiksebund


Madspild?? Umuligt tænker du nok... og du har fuldstændig ret, men min søde kollega havde haft gang i Mette Blomsterberg's flødeboller og havde en god portion guf i overskud... den fik jeg :-D (Ellers var den sikkert ikke blevet brugt)


Planen var... at jeg ville have lavet en form for kransekage-bund, men... jeg havde ingen æg. Hmprff :-/!!! Og jeg gad ikke gå efter dem. I stedet havde jeg en bøtte med små salte kiks... lidt a'la Tuc-kiks... dem valgte jeg at bruge. Husk: Mini er nuttet... men virkelig besværligt :-D


Guffet sprøjtede jeg i en pæn højde på kiksene... og var vildt stolt af mig selv, selvom rigtig mange af de første blev pænt skæve. Det gik vildt godt... så jeg tænkte slet ikke på den tid, det ville tage, når de skulle overtrækkes med chokolade. Ca. 60 nuttede mini-flødeboller på saltet kiksebund.


Chokoladen blev smeltet over vandbad... øhhh og det der med temperering, har jeg ikke en dyt forstand på, så når det er smeltet, så er det smeltet :-D Først prøvede jeg at dyppe flødebollerne i chokolade... men så faldt guffen ned i skålen. Bagefter forsøgte jeg at betrække dem med en ske... det virkede heller ikke... men da jeg penslede dem... så kørte det, selvom det tog en krig :-D

Hvis du ikke er til de salte kiks... som ellers smager forrygende sammen med alt det søde, kan du sagtens bruge kiks a'la Marie kiks. Du kan opbevare flødebollerne i fryseren, uden de tager skade. De skal blot op 10 minutter før servering, da guffen ellers er en anelse sej. Tag endelig kun det antal op, du vil bruge... ellers forsvinder de som dug for solen... tro mig :-D

2 kommentarer:

  1. Når chokoladen er smeltet, så er den smeltet....GUDE-bemærkning :-D

    De ser lækre ud <3

    SvarSlet
    Svar
    1. Og det var de :-D Det salte og det søde harmonerer bare så godt sammen :-D

      Slet