lørdag den 24. marts 2018

Friter skraldet!!



”Vælg 3 grønsager – tilbered en ret – undgå madspild”

For mit vedkommende er det ikke en af de svære opgaver… ”Stop spild af mad” sidder efterhånden nærmest fast på rygsøjlen. Dog har jeg aldrig været god til at bruge skrællen af grønsager… og da langt mindre roden af porren…

Grøn ”Jordskok” – suppe
1 porrer med rod
3 små gulerødder
3 jordskokker
1 spsk. smør
Vand, salt og olie til fritering

Skyl grønsagerne grundigt for jord… vær meget omhyggelig med porre roden, det gemmer sig…
Gem porreroden
Skær det dårlige fra og rodenden på gulerødderne
Skær porren i ringe og smid i iskoldt vand… der gemmer sig tit mere jord indvendig
Skræl gulerødder og jordskokker… gem skrællen
Skær alle grønsager i mindre stykker
Svits porren i smørret uden den tager farve… og tilsæt de øvrige grønsager
Hæld vand på… så det lige dækker
Lad gryden simre i 30 minutter
Blend ”suppen”… og tilsæt evt. mere vand
Smag til med salt

Varm olien op og friter skrællerne til de er sprøde…” Er du så færdig, skrællerne fra jordskokkerne smager godt”
Friter til slut porreroden til den også er sprød
Jeg pyntede suppen af med friterede skræller og rod… jeg vil dog anbefale, at størstedelen IKKE kommes i suppen, for den mister hurtigt ”knaset”.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar