Jeg er ikke begejstret for de der pakker, man kan købe til
lasagne… tilsat underlige former for ekstrakter og andre ting, jeg ikke kan
udtale. Desuden syntes jeg, det ofte smager underligt kemisk. Så jeg laver min
egen… og får samtidig ryddet op i køleskabet.
Lasagne
Til 4. personer med salat
Kødsovs:
1 pakke lasagneplader (så er der til ca. 3 gange)
400 g hakket oksekød
2 hakkede løg
1 spsk. olie (evt. den fra soltørrede tomater)
1 lille dåse tomatpuré
1 lille dåse tomatpuré
3-4 soltørrede tomater
1 dåse hakkede tomater
Salt, peber og krydderier som du lyster
Opbagt ostesovs:
2 spsk. smør
1-2 spsk. mel
Mælk
150-200 g ost… jeg brugt skæreosten, jeg alligevel havde
liggende
Smag til med salt og peber… hvis du er til muskat, så brug
det
Kødsovsen:
Svits løg og kød i olien
Svits puré i bunden af gryden
Svits puré i bunden af gryden
Tilsæt soltørrede tomater og dåsetomater
Kog godt ind… og smag til
Afkøl
Ostesovsen:
Lav en opbagt sovs af smør, mel og mælk
Lad den koge godt igennem og tilsæt osten… som skal
smelte helt
Afkøl
Saml lasagnen:
Smør et ildfast fad 20 x 20 cm grundigt
Læg lidt kødsovs i bunden
Dernæst plader
Ostesovs
O.s.v. – slut af med ostesovs
Lad endelig lasagnen stå og trække minimum e1 time
Sættes i en 200 grader forvarmet ovn i 40 minutter
Dæk med stanniol de sidste 10 minutter
Prik i lasagnen så du er sikker på, pladerne er bagte
Lad lasagnen stå på køkkenbordet i 10 minutter før servering,
så den når at sætte sig
Note: Du kan selvfølgelig sagtens tilsætte kødsovsen en
masse grønsager
Ingen kommentarer:
Send en kommentar