Frittata er den italienske udgave af dansk æggekage… det
klingede bare bedre, da jeg skulle ”sælge” aftensmaden, der udelukkende var
lavet af rester. Du kan bruge alt… dog kræver det, du har æg.
Jeg brugte det, jeg havde i køleskabet:
200 g bacon i tern (kan undlades)
½ løg
5-6 kogte kartofler i tern
1 kogt gulerod i mønter
2 dl kogte bønner i mindre stykker
1 dl fløde der skulle bruges
4 æg
1½ dl cremefraiche 18%
Peber
Steg bacon næsten sprødt på en pande
Tilsæt diverse grønsager og steg videre i 5 minutter
Hæld fløden på… og sluk for varmen, mens den koger en
anelse ind
Pisk i mellemtiden æg og cremefraiche og friskkværnet
peber sammen
Hæld den let afkølede grønsagsmasse i et smurt tærtefad
… og fordel æggemassen over
Bages ved 190 grader i ca. 30 minutter… til æggemassen er
stivnet
Mums, det bliver jeg nødt til at prøve en dag <3
SvarSletJa, det bliver du nød til :-D
Slet