lørdag den 11. januar 2014

Smør og rucola - boller


Gæsterne er gået... og på bordet står den halv-"smeltede" smør tilbage med lidt krummer i. I køleskabet står en ½ pakke rucola... du ville have brugt til pynt, men glemte. Øv!! Men igen... det er der råd for. 

Så længe smørret ikke er harsk... og rucolaen ikke er brændt sammen er begge dele skønne smagesgivere til hjemmebagt brød. 

12 lækre boller:
90g smeltet og afkølet smør
3 dl lunken vand
50g gær
500-550g mel
1 spsk. sukker
1½ tsk. salt
½ pakke rucola (grundigt skyllet og grofthakket)
3-4 spsk. kerner

Opløs gæren i vandet... og tilsæt de øvrige ingredienser. Ælt dejen ca. 10 minutter og tilsæt lidt ekstra mel, hvis dejen er for klistret. Med mel på hænderne skal det være muligt at forme bollerne.

Lad dejen hæve lunt og tildækket i minimum en ½ time... inden du former den til boller, pensler med æg, drysser med græskarkerner og evt. et lille drys friskkværnet salt. 


Mens du forvarmer ovnen til 220 grader... stil bollerne ovenpå. Min ovn tager ca. 20-30 minutter... og bag dem derefter i 15 minutter. Bollerne er skønne bløde, men de skal lyde "hule", når du banker dem let i bunden.


Hvad er dit bud på Stop spild af smør eller rucola??

2 kommentarer:

 1. For ruccola er det pesto! /og det gjelder egentlig de fleste andre slike "ting" også;) http://trinesoppskrifter.blogspot.dk/2013/02/ruccola-pesto.html <<med andre ord!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Trine

   Du har helt ret... selvfølgelig skal rucola bruges til pesto. Sjovt at jeg så lige skulle skifte header for måneden og det netop er en rucola-pesto :-D

   - Pia

   Slet