lørdag den 26. oktober 2013

Styr på fryseren


For at undgå madspil er en af de vigtigste ting, at have styr på, hvad man egentlig har på lager... og så selvfølgelig at få det brugt. Her skal jeg passe på, at glorien ikke ryger ned om halsen på mig... og kvæler mig. For helt klart... jeg er ikke hellig.

Dog forsøger jeg, at have styr på min rodede fryser. Minimum to gange om året afrimer jeg den. Samtidig skriver jeg ned, hvad der gemmer sig af forskellige madvarer. Sedlen x'er jeg så af på, når jeg har taget noget... + jeg selvfølgelig også skriver nye ting på.

Oftest griner folk højlydt med hovedrysten, når de ser min seddel på opslagstavlen. De fatter ikke, jeg går så højt op i det... men jeg er nu den, der griner højest, når jeg ind imellem kan tage en måned med "tøm fryseren", der ikke koster på budgettet.

Med hensyn til hvor længe madvarene så kan holde sig i fryseren, kan man tjekke på nettet. Det gør jeg nu ikke. Jeg tør tingene op. Lugter til dem og smager på dem... det meste kan snildt holde sig et år. Fisk vil jeg dog ikke øve mig på.

Men igen... sørg for at bruge dit lager.

5 kommentarer:

 1. Åh en fed ide!

  Knus
  www.tresmaaord.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Zofia
   Jeg er glad for, du kan bruge ideen... jeg kunne ikke leve uden. Eller det vil sige, selvfølgelig kunne jeg det, jeg kan bare ikke overskue det.
   - Pia

   Slet
 2. En rigtig god ide :-D

  Jeg har selv sidst fryseren blev afrimet lavet liste(r) over indholdet. Den er ind delt i kød, pålæg, frugt, grønt, færdig mad og diverse. Det eneste der ikke er på er brød

  Manden har fået forbud mod at gå i fryseren, så det er kun mig til at holde styr på listen. Og det fungere bare virkelig godt for os :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej L

   Det fungerer normalt også rigtig godt for os. Jeg har dog opdraget B så godt, at han ikke tør tage noget op, uden at strege det af. Pssst... det er vist mig, der ind imellem tror, jeg kan HUSKE ændringerne... Ha ha :-D

   Slet
  2. Muhahahahah det behøver han jo ikk at vide :-P

   Slet