”Vælg 3 grønsager – tilbered en ret – undgå madspild”
For mit vedkommende er det ikke en af de svære opgaver… ”Stop
spild af mad” sidder efterhånden nærmest fast på rygsøjlen. Dog har jeg aldrig
været god til at bruge skrællen af grønsager… og da langt mindre roden af
porren…
Grøn ”Jordskok” – suppe
1 porrer med rod
3 små gulerødder
3 jordskokker
1 spsk. smør
Vand, salt og olie til fritering
Skyl grønsagerne grundigt for jord… vær meget omhyggelig
med porre roden, det gemmer sig…
Gem porreroden
Skær det dårlige fra og rodenden på gulerødderne
Skær porren i ringe og smid i iskoldt vand… der gemmer
sig tit mere jord indvendig
Skræl gulerødder og jordskokker… gem skrællen
Skær alle grønsager i mindre stykker
Svits porren i smørret uden den tager farve… og tilsæt de
øvrige grønsager
Hæld vand på… så det lige dækker
Lad gryden simre i 30 minutter
Blend ”suppen”… og tilsæt evt. mere vand
Smag til med salt
Varm olien op og friter skrællerne til de er sprøde…” Er
du så færdig, skrællerne fra jordskokkerne smager godt”
Friter til slut porreroden til den også er sprød
Jeg pyntede suppen af med friterede skræller og rod… jeg
vil dog anbefale, at størstedelen IKKE kommes i suppen, for den mister hurtigt ”knaset”.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar