Det er sindsygt svimlende tal... og fuldstændig grotesk, når man tænker på, at maden kunne være spist og at der rent faktisk i Danmark sidder mennesker, der ikke kan få det til at løbe rundt og lever på sultegrænsen.
Heldigvis er flere fødevareforretninger begyndt at tage ansvar... og har indført madspilds-politik. Et af punkterne er blandt andet, at sætte priserne ned på varer, der nærmer sig sidste salgsdato... noget jeg benytter mig af, når det er muligt. Se evt. her.
Resturanter har indført goodie-bags... super godt initiativ. Nu kan man tage den lækre mad med hjem,
Vi forbrugere kan også godt tillade os, at klappe os selv på skulderen og smile. De seneste år er vores madspild faldet med 25%. Endelig er det gået op for mange, at rester kan spises... og at det samtidig er rigtig godt for økonomien. Mangler du inspiration, vil jeg forslå at du tager en rundfart her på bloggen... men også mange andre (mad)blogs, har madspild som etikette.
Jeg må endnu engang bøje mig i støvet for Selina Juul... stifteren af organisationen Stop Spild Af Mad. Med hende i forgrunden er der kommet meget mere fokus på madspild... ikke bare i Danmark med på verdensplan.
Åhhh min Kære!
SvarSletDet er da absolut mig, der takker! Takket være dejlige mennesker som DIG, er Stop Spild Af Mad bevægelsen blevet så stor.
Vores fælles handlinger skaber en kæmpe forskel i hele samfundet.
Kærligst,
Selina
Tak for din søde kommentar Selina :-D
SletOg de der fælles handlinger... kommer der heldigvis flere og flere af. Nu er det vist for alvor gået op for folk, at det kan betale sig...
- Pia